Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2017. Május 04. 08:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Kovács Bettina

Fiatal orvosok pályázata

Fiatal orvosok pályázata

Szent Pantaleon Kórház Tudományos Bizottsága minden évben pályázatot hirdet „Fiatal orvosok pályázata” néven.

Dr. Máté Ágnes, a Tudományos Bizottság elnöke eredményesnek nevezte a már hagyományosnak számító rendezvényt:
• Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kórházunkban dolgozó fiatal szakemberek meg tudjak mérettetni, ki tudják próbálni magukat, s mindezt először „családi körben”, egy támogató légkörben tudják megtenni. Így majd később könnyebb lesz nekik országos vagy nemzetközi szakmai előadásokon is megnyilvánulniuk. Mindemellett az orvosi szakmai területek azt is meg tudják mutatni, hogy a napi munka mellett szellemi műhelyként is funkcionálnak. A témaválasztásnál természetesen segítjük ifjú kollégáinkat, igyekezünk olyan problémákat felvetni, amelyek megoldása komoly hatással van, lehet a Szent Pantaleon Kórház mindennapjaira.
• Lesz az itt elhangzott pályaműveknek utóélete?
• Természetesen. Javasolni is szoktuk, hogy a pályaműveket milyen további szakmai pályázatokra, fórumokra küldjék is tovább .
• Mi alapján döntenek?
• A tudományos bizottságban több szakma képviselteti magát. Természetesen meghatároztunk egy szempont-rendszert , amely alapján döntünk,így figyeljük a többi között a tartalmat, a formát, szakirodalmi feldolgozást, de a legfontosabb szempont, hogy a Szent Pantaleon Kórház számára mennyire használhatóak a benne foglaltak. A legjobb pályaművek pénzjutalomban részesültek.
Az idei pályázatra rekord számú, hét pályamű érkezett. A fiatal szakemberek a bizottság nyilvános ülésén prezentálták a dolgozatukban foglaltakat. A Tudományos Bizottság által meghozott helyezéseket a bizottság elnöke dr. Máté Ágnes és a főigazgató dr. Mészáros Lajos adta át.
1. helyezett dr. Szulik Éva, Sürgősségi Betegellátó Osztály
2. helyezett dr. Németh Zoltán, Dr. Németh Zoltán, Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály
3. helyezett dr. Markó Brigitta, Infektológiai Osztály
Sürgősségi osztály különdíját dr. Finta Lehel kapta, míg a szemészeti osztály különdíját dr. Bíró Bettina vehette át.
A legjobb előadása miatt dr. Szulik Éva szintén különdíjban részesült.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

2019. Szeptember 28. 08:50, szombat | Helyi

Itthon vagy! - Dunaújvárosban

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét megtelik élettel a Városháza tér! Szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap az idei évben is szeretettel várják az érdeklődőket a meghirdetett programokra!

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.