Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Június 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fiatalok álláshoz jutását segítő program indul

Fiatalok álláshoz jutását segítő program indul

A sikeres álláskereséshez nyújt a jövőben ingyenes segítséget munkanélkülieknek, köztük pályakezdő fiataloknak az Ökumenikus Segélyszervezet a szerdán elindított Soproni Jóleső Segítség elnevezésű program keretében.

A segélyszervezet és a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. között szerdán létrejött stratégiai megállapodás keretében 2014 nyarán minden egyes eladott korsó csapolt Soproni árából 10 forintot az álláskeresők segítésére fordítanak. A szeptemberig tartó akcióból származó támogatás mértéke az előzetes számítások szerint akár a 100 millió forintot is elérheti.

A segélyszervezet munkatársai ősztől az ország 10 különböző pontján egész napos rendhagyó állásbörzéket szerveznek, amelyeken minden érdeklődő ingyenes álláskeresői 'kiképzést' kaphat az előadásokon elsajátítható alapoktól kezdve a tapasztalt szakemberekkel történő személyes konzultációkig. Az ország négy városában irodát tartanak fenn, ahol egész évben várják a munkakeresőket. Emellett álláskereső forródrót is indul: a telefonvonal végén nagy tapasztalattal rendelkező szakemberektől kaphatnak azonnali és ingyenes tanácsokat az álláskeresők, de a program internetes oldaláról álláskereső kisokos is letölthető sok hasznos információval - közölte a segélyszervezet szerdán az MTI-vel.

A szakemberek a tanácsadópontokon évente öt-hatszáz, a forródróton keresztül pedig 3000-3500 álláskeresőnek tudnak átfogó segítséget nyújtani, míg az álláskereső roadshow 10 helyszínén mintegy 5000 ember tud részt venni tréningen, egyéni tanácsadáson és előadáson.

Az Ökumenikus Segélyszervezet egyik legfontosabb célkitűzése a szegénység elleni küzdelem, ennek jegyében nyújtanak segítséget munkanélkülieknek. A szervezet 2009-ben álláskeresőket segítő centrumot hozott létre Ygen Humánerőforrás Központ néven, amely az elmúlt években 2000 álláskeresőnek segített. A program hatékonyságát bizonyítja, hogy a résztvevők 60-70 százaléka sikeresen és tartósan elhelyezkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.