Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 02. 15:42, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a nőket a Gyurcsány-Bajnai-kormányok hagyták cserben

Fidesz: a nőket a Gyurcsány-Bajnai-kormányok hagyták cserben

A nők és édesanyák cserbenhagyása miatt a Gyurcsány-Bajnai-kormányoknak van elszámolnivalójuk - reagált a Fidesz Gurmai Zitának, az MSZP nőtagozata elnökének szombati szavaira, miszerint a kormány az elmúlt években elhanyagolta a magyar nőket.

A Fidesz-frakció szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormányok "a bankárkormányzásuk alatt elszabadult devizahitelekkel több százezer magyar feleséget és édesanyát tettek tönkre lelkileg, egészségileg és anyagilag". Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: a baloldal nemhogy segítette, de büntette a gyermeknevelést és a gyermeknevelés melletti munkavállalást. Nem létezett családi adókedvezmény, a nők munkavállalását semmivel sem segítették, Bajnai Gordon megszorító csomagja elvette a kisgyermekes édesanyáktól a hároméves gyest - tették hozzá.
A baloldal, ha rajta múlna, ugyanazt a családellenes politikát folytatná, mint korábban, eltörölné a családi adókedvezményt és bruttósítaná a gyest - olvasható a közleményben. Hangsúlyozták: ma egymillió édesanya számíthat a családi adókedvezményre, visszaállították a hároméves gyest, és eddig százezer nő élt a negyven év munka után igényelhető nyugdíjjal. Hozzáfűzték, a munkahelyvédelmi akcióterv kiemelt védelmet ad a nőknek: három éven át adókedvezményt nyújtanak részmunkaidős foglalkoztatásukhoz és munkába való visszatérésükhöz. Ennek is köszönhető, hogy 2012-ben 20 éves rekordot döntött a nők foglalkoztatása - írták.
Gurmai Zita, a szocialista párt nőtagozatának elnöke az MSZP nőnapi budapesti díjátadó ünnepségén szombaton azt mondta, a kormány az elmúlt években elhanyagolta a magyar nőket, a Fidesz-KDNP politikáját ugyanis a "háziasszonynak a konyhában a helye" felfogású "macsó cinizmus" uralja.
Arról is beszélt, talán a magyar nőknek a legfontosabb a Fidesz-KDNP-kormány leváltása, mert a kabinet "otthoni díszként" tartja számon őket, amit szerinte az is mutat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beszédeiben rendszeresen háziasszonynak szólítja a nőket.
Azt mondta, nem hisznek a kormánypárt ígéreteinek, helyette tetteket várnak, például nőbarát gazdaság-, társadalom- és szociálpolitikát. Véleménye szerint ehhez szükség lenne arra, hogy ismét alkotmányba foglalják: egyenlő munkáért egyenlő bérezést kell biztosítani. Emellett szorgalmazta, hogy az alaptörvényből vegyék ki az abortusz tilalmát lehetővé tevő rendelkezéseket.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során