Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 18. 22:48, szombat | Helyi

Fidesz: Az MSZP a felelős a vasmű jelenlegi helyzetéért

Fidesz: Az MSZP a felelős a vasmű jelenlegi helyzetéért

Dr. Ragó Pál a Portik -Laborc üggyel kezdte a Fidesz sajtótájékoztatóját. Hangsúlyozta, hogy ez igazolja, hogy az MSZP még a maffiával is lepaktált, hogy a hatalmát megtartsa. S ez a párt adta el a Vasművet is:

"Az alvilág pénzelte is a baloldalt. Az alvilág vezére (Portik Tamás) azt is elmondta, hogy személyesen hordta a pénzt a baloldali politikusoknak. Nem akarta, hogy a Fidesz győzzön, mert neki nagyon jól ment a szocialisták kormányzása alatt. Tudta, ha a Fidesz győz, megy a börtönbe (így is lett). A baloldal erkölcsileg megbukott, vállalhatatlan. Tisztességes, rendes ember nem csinál olyat, hogy bűnözőkkel egyezkedik. Ez egy maffiabaloldal. Ma ugyanazok készülnek a baloldalon választásra, akik egyszer már együtt lepaktáltak az alvilággal, akik egyszer már tönkretették az országot. És ők adták el a Dunaferr Dunai Vasművet is."

Dr. Dorkota Lajos, kormánymegbízott elmondta, hogy döntés ugyan még nem született, de a kormány nem felejtette el a Dunai Vasművet és a várost, s továbbfolytatódnak a megbeszélések. De a kormány nincs könnyű helyzetben, hiszen egy magáncég döntéseit nagyon nehéz befolyásolni, ráadásul a privatizációkor az eladók, nem kötötték ki, hogy legyen legalább valami rálátása a folyamatokra, s nem kértek egyetlen felügyelő bizottsági helyet sem a város képviselőjének.

Mindezek ellenére, a cégvezetéssel folyamatosan egyeztetnek, de a tulajdonosok hozzák meg a végső döntést. Elmondta, hogy Szíjjártó államtitkár 29-én fog a Vasmű ügyéről Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetni, de nem kíván a lehetséges megoldásokról egyelőre ő semmilyen információt kiszivárogtatni, hiszen ez a politikai felhajtás nem szolgálja a dunaferres munkavállalók érdekét.

Hangsúlyozta, hogy kérdezzenek rá inkább közvetlenül Rokszin Zoltánt, a nagyolvasztó vezetőjét megkérdezni, hogy kivel és miről tárgyalt az elmúlt napokban. Ő majd mindent elmond.

(Mi ahogy lehetséges ezt meg fogjuk tenni.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.