Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Július 11. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Figyelem: már csak néhány napig igényelhető a mikrovállalkozások támogatása!

Figyelem: már csak néhány napig igényelhető a mikrovállalkozások támogatása!

Július 15-ig lehet támogatási kérelmeket benyújtani mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A támogatás célja a vidéki térségekben új mikrovállalkozások alapítása, illetve a működők műszaki-technológiai fejlesztése, a versenyképesség növelése, munkahelyek megtartása és újak létrehozása érdekében.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból finanszírozott támogatás éves keretösszege 7 milliárd forint.

Hátrányos helyzetű területeken megvalósuló fejlesztés esetén a kiadások 65%-a támogatható, egyéb területen 60%, de támogatást egy ügyfél legfeljebb 35 millió forintig vehet igénybe.

Az MVH felhívja figyelmet arra, hogy a támogatás részletes feltételeiről szóló 33/2011. (IV.28.) VM rendelet 2011. július 3-án hatályba lépett módosításával támogathatóvá vált a NACE REV. 2. 11 alágazat szerinti italgyártás, a 11.02 (Szőlőbor termelés) és a 11.03 (Gyümölcsbor termelés) alágazatok kivételével, továbbá támogatás igényelhető jármű javításhoz kapcsolódó beruházásokhoz is.

A támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal regionális illetékességű kirendeltségeire kell benyújtani, melyek listája megtalálható a hivatal honlapján. A kérelmek beérkezése után az MVH pontozási rendszer és a rendelkezésre álló keretösszeg alapján határoz a támogathatóságról. További információk a 87/2011 (VI.3.) számú MVH Közleményben olvashatók.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.