Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Figyeljünk oda: a munkáltató is adhat iskolakezdési támogatást

Figyeljünk oda: a munkáltató is adhat iskolakezdési támogatást

Iskolakezdési támogatást adhatnak a munkaadók. A tanév első napját megelőző és az azt követő hatvan napon belül – tankönyv, taneszköz, ruházat formájában – adott juttatás történhet a munkáltató nevére szóló számla megtérítésével, illetve utalvány formájában is. Erről a NAV adószakmai szóvivője beszélt a közrádióban.

Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a közrádióban elmondta, a vonatkozó adószabályok viszonylag egyszerűek. A törvény szerint a minimálbér 30 százalékának megfelelő összeg adható kedvezményesen, idén ez 27 900 forint. A munkáltató által adott értéket meg kell szorozni 1,19-dal, ami az alapérték, és erre kell fizetni 16 százalék adót és 10 százalék egészségügyi hozzájárulást (eho).

Ha adott munkavállalónak több iskolás gyereke van, akkor a munkáltató mindegyik jogosult kiskorú után adhat támogatást. A juttatás személyenként is lehet 27900 forintnál több, de az afölötti részre az eho nem 10 , hanem 27 százalék – mondta az adószakmai szóvivő.

A támogatás formájáról a munkáltató dönthet: adhat boltokban levásárolható utalványt vagy pedig – és a visszajelzések szerint ez tűnik egyszerűbbnek – kifizeti a munkavállaló által hozott számlákat. Fontos azonban figyelni rá, mert gyakori hiba, hogy a tankönyvről, taneszközről vagy ruházatról szóló számlán nem a munkavállaló nevét kell feltüntetni, hanem a munkaadóét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk