Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. November 19. 23:56, szombat | Helyi

Film egy fogaskerék születéséről

Film egy fogaskerék születéséről

Kétezer tizenegy tavaszán felkérték a Dunaújvárosi Főiskola médiaszakos hallgatóit, hogy a Dunai Vasmű első üzemeinek hatvanéves évfordulójára készítsenek kisfilmet, amelyben bemutatják a ma is működő öntöde és mechanika üzemeket

Végül arra esett a választásuk, hogy a gyártó egység saját előállítású termékén – egy nagyméretű fogaskerék születésén - keresztül adnak képet a gyártási folyamatokról. Bő fél éven keresztül kísérték kamerájukkal az acélműi 1300 tonnás nyersvas-keverő 2. számú hajtóműve fogaskerekének legyártását. A film a novemberi jubileumi rendezvényekre elkészült.

Vezető munkatársaival együtt László Ferenc a Humán Intézetben látta vendégül november 2-án a stáb tagjait. A bemutatón jelen volt a film elkészítésében segítséget nyújtó Várkonyi Zsolt PR főosztályvezető, valamint a Dunaújvárosi Főiskoláról Ősz Rita és dr. Kőkuti Tamás.

A film elnyerte a megrendelők tetszését, s remélik, azon túl, hogy a jubiláló üzemek egykori és jelenlegi dolgozóinak is kellemes perceket szereznek vele, a pályaválasztó fiataloknak is felkelti az érdeklődését. Szeretnék, ha követőkre találna az ötlet, mi szerint a helybéli kommunikáció és médiaszakos főiskolai hallgatók minél több helyről, további kisfilmek elkészítésére kapnának megbízást. Ez mindenkinek jó, a vállalatokról, intézményekről minimális költségvetésből filmet készítenének, a hallgatók pedig „élesben” gyakorolhatnák mindazt, amit az iskolában tanulnak.

A most elkészült kisfilm gyártásvezetője, Nagy Péter elmondta, hogy március elején munkavédelmi oktatással vette kezdetét a projekt. Havi két-három forgatási napból jött össze a 15 forgatási nap. Mindenhol szívesen látták őket. Meglepetést csupán akkor okoztak, amikor a nyári nagy melegben, rövidnadrágban állítottak be kamerájukkal a folyamatos acélöntőműhöz. Időközben, szeptember elsején üzembe helyezték az öntödében és a mechanikán legyártott óriás fogaskereket.

Egy fogaskerék születése – kisfilm készítői:
Gyártásvezető: Nagy Péter
Szerkesztő: Redváncz Vivien
Vágó: Béres Gergő, Szentkuti Tibor
Operatőrök: Béres Gergő, Krajczár Martin, Nagy Péter, Petrovics István, Szentkuti Tibor
Fényképezte: Béres Gergő, Szentkuti Tibor
Vizuális effektek, grafika: Petrovics István
Rendezte: Béres Gergő

Szente Tünde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.