Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 09. 23:42, szombat | Helyi

Filmfesztivál a Dózsában

Filmfesztivál a Dózsában

Június 8. és 10. között másodszor is megrendezésre kerül a tavaly sikerrel debütált Dunaújvárosi Amatőr filmes Fesztivál, melynek ezúttal is a Dózsa Mozicentrum ad helyet.

Kevés kezdeményezésről mondható el, hogy hamar terjeszkedni és fejlődni képes. Erről a programról azonban ez határozottan állítható. 2011-ben az I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál mindössze egyetlen napja alatt 24, kizárólag helyi film szállt versenybe és a díjazásokat a közönség döntötte el- hangzott el a tagnap tartott sajtótájékoztatón.


Idén 20 film versenyez és arányaiban több dokumentumfilm, és kisjátékfilm. A vetítések 3 napra oszlanak el, melynek a Galéria Jazz klub, mint vetítési helyszín ad otthont. Ezúttal a filmeket szakmai zsűri fogja értékelni. Már ennyiből is érezhető, hogy az idei fesztivál folytatása a tavalyi évnek. Kijelenthetjük azt is, hogy kis mértékben, de nemzetközivé lépett elő, hiszen nemcsak magyar alkotások jelennek majd meg.


Azonban a II. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál ennél is továbblép. Az alapprogramot már a zsűri jelenléte is színesíti, hiszen így lehetőség nyílik szakmai beszélgetésekre is, de a vetítések is kiegészülnek versenyen kívüli érdekességekkel. Ilyen a rendezvény nyitányaként látható Volt egyszer egy Vidám Park és Néma című filmek, illetve 10-én, záróakkordként az amerikai Tom Provost The Presence című független filmje angol nyelven angol felirattal, ami többek között azért is különleges alkalom, mert ez lesz az alkotás európai fesztiválpremierje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.