Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 04. 19:25, szerda | Helyi
Forrás: Tiger Szabolcs

Folytatjuk a közmunka programot

Folytatjuk a közmunka programot

20 milliót spórol meg az önkormányzatnak a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűeket Foglakoztató Nonprofit Kft.

- Idén is folytatni kívánjuk a tavaly megkezdett foglalkoztatási programot - indította mai sajtótájékoztatóját Hosszú János, a dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. - Elmondhatom, hogy munkánkkal nagyjából 20 millió forintot spóroltunk meg az önkormányzatnak azzal, hogy a korábbi vállalkozóknál olcsóbban dolgozunk. Az önkormányzattól kapott megrendelések pedig pont elegendő fedezetet biztosítanak, hogy a különböző pályázatokhoz az önrészt ki tudjuk fizetni. Mivel a vállakozásunk nonprofit, minden befolyó pénzt újabb és újabb emberek foglalkoztatására fordítunk - mondta el Hosszú János.

- Jelenleg 47 főt foglalkoztatunkm egy "turnus" öt hónapig tart - tette hozzá Bánkuti Zsolt, a Dunaújváros Hátrányos Helyzetűeket Foglalkoztató Nonprofit Kft. ügyvezetője. - A tavalyi évben lépcsőházakat takarítottunk illetve a kórházban konfliktus kezelési szolgáltatást nyújtottunk. Idén már a buszmegállók rendben tartása - például a hóeltakarítás - a Remix épület őrzése, a városi erdők és parkok kitakarítása is a mi munkánk lett. A tavaszi nagytakarítás során 4-500 köbméter szemetet szedtünk össze. Persze szeretnénk terjeszkedni, elsősorban a külső piac felé.

- S ez csak egyik a terveinknek - vette vissza a szót Hosszú János. - Szeretnénk teljes munkaidős foglalkoztatási rendszert is elindítani, további diák- és esetimunkát is. Valamint több multival is tárgyalunk, hogy a jövőben területrendezésre, takarításra a mi embereinket válasszák.

A roma önkormányzat elnöke végül azt is elmagyarázta, mi is az a konfliktus kezelési feladat. - Jelenleg 8 fő foglalkozik ezzel, de természetesen itt is szeretnénk bővíteni, mert számos helyről hallottuk már - elsősorban az oktatási intézményekből - hogy szükségük lenne a szolgáltatásra. Ezek az emberek több tanfolyam elvégzése után kezdték meg ezt a munkát, melynek lényege, hogy a kórházban a rendet megzavaró családtagokat, rokonokat próbálják a lehető legudvariasabban megnyugtatni, rendre inteni. Ha ez nem sikerül, rendőrt hívnak. De az elmúlt év tapasztalatai pozitív eredményeket hoztak - tette hozzá végül az elnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.