Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2019. Szeptember 24. 07:39, kedd | Helyi

FOLYTATÓDIK A SZENNYVÍZBERUHÁZÁS ÉSZAK-ÉS KÖZÉP-DUNÁNTÚLON

FOLYTATÓDIK A SZENNYVÍZBERUHÁZÁS ÉSZAK-ÉS KÖZÉP-DUNÁNTÚLON

Hosszas előkészítéseket követően 2019 tavaszán indult az „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2.” elnevezésű projekt.

A projekt 90%-ban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, 5,669 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével valósul meg.A beruházás Dunaújváros, Rácalmás, Kulcs, Pusztaszabolcs, Dunaalmás, Neszmély és Almásfüzitő településekszennyvízhálózatának fejlesztését érinti. Az említett városok közül Kulcs van a legelőrehaladottabb állapotbana tervezett munkafolyamatokkal, ahol a projekt célja a hiányzó csatornahálózat kiépítése volt, valamint azösszegyűjtött szennyvíz elvezetése a dunaújvárosi szennyvíztisztító telepre.
A 6-os út déli oldalán párhuzamosan futó csővezetékeken, több mint 10 km hosszan Rácalmás lakosságánakszennyvizét is a dunaújvárosi telepre vezetik, hiszen a város szennyvíztisztító telepének működése nem gazdaságos és az adott körülmények között nem tudja biztosítani a szennyvíz megfelelő kezelését. A projekt végéna telep megszüntetésre kerül.
Dunaújváros területén, a még nem csatornázott ún. Északi Lakóterület szennyvízelvezetése valósul meg 4 kmházi bekötéssel és 7 km gerincvezeték fektetésével. A megnövekedett szennyvízmennyiség befogadására aSzázlábú hídnál új átemelő állomás épül.
Pusztaszabolcs a meglévő szennyvíztisztító telep fejlesztésévelérintett a projektben.Almásfüzitő, Dunaalmás és Neszmély közös csatornahálózatot építki, melynek központja egy teljesen új, biológiai szennyvíztisztító telep

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

2019. Szeptember 28. 08:50, szombat | Helyi

Itthon vagy! - Dunaújvárosban

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét megtelik élettel a Városháza tér! Szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap az idei évben is szeretettel várják az érdeklődőket a meghirdetett programokra!

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.