Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2019. Szeptember 24. 07:39, kedd | Helyi

FOLYTATÓDIK A SZENNYVÍZBERUHÁZÁS ÉSZAK-ÉS KÖZÉP-DUNÁNTÚLON

FOLYTATÓDIK A SZENNYVÍZBERUHÁZÁS ÉSZAK-ÉS KÖZÉP-DUNÁNTÚLON

Hosszas előkészítéseket követően 2019 tavaszán indult az „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2.” elnevezésű projekt.

A projekt 90%-ban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, 5,669 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével valósul meg.A beruházás Dunaújváros, Rácalmás, Kulcs, Pusztaszabolcs, Dunaalmás, Neszmély és Almásfüzitő településekszennyvízhálózatának fejlesztését érinti. Az említett városok közül Kulcs van a legelőrehaladottabb állapotbana tervezett munkafolyamatokkal, ahol a projekt célja a hiányzó csatornahálózat kiépítése volt, valamint azösszegyűjtött szennyvíz elvezetése a dunaújvárosi szennyvíztisztító telepre.
A 6-os út déli oldalán párhuzamosan futó csővezetékeken, több mint 10 km hosszan Rácalmás lakosságánakszennyvizét is a dunaújvárosi telepre vezetik, hiszen a város szennyvíztisztító telepének működése nem gazdaságos és az adott körülmények között nem tudja biztosítani a szennyvíz megfelelő kezelését. A projekt végéna telep megszüntetésre kerül.
Dunaújváros területén, a még nem csatornázott ún. Északi Lakóterület szennyvízelvezetése valósul meg 4 kmházi bekötéssel és 7 km gerincvezeték fektetésével. A megnövekedett szennyvízmennyiség befogadására aSzázlábú hídnál új átemelő állomás épül.
Pusztaszabolcs a meglévő szennyvíztisztító telep fejlesztésévelérintett a projektben.Almásfüzitő, Dunaalmás és Neszmély közös csatornahálózatot építki, melynek központja egy teljesen új, biológiai szennyvíztisztító telep

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 08:00, péntek | Helyi

Új mozi , új üzemeltető

Különleges mozis élmény várja majd a kívül belül megújult Dózsa Mozi centrum látogatóit.

2020. Május 16. 10:45, szombat | Helyi

Fejlesztés- 1,8 Mrd Ft-ot fordítottak a dunaújvárosi Interspar -ra

Spar Magyarország nem állt meg a fejlesztésekben

2020. Május 07. 07:30, csütörtök | Helyi

Dunaújváros mellett ruház be a török Yaris Kabin

A munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2020. Április 09. 09:29, csütörtök | Helyi

Egy napra önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Első kézből szerzett tapasztalatokat Pintér Tamás a nyugdíjasok ellátásáról