Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 24. 07:39, kedd | Helyi

FOLYTATÓDIK A SZENNYVÍZBERUHÁZÁS ÉSZAK-ÉS KÖZÉP-DUNÁNTÚLON

FOLYTATÓDIK A SZENNYVÍZBERUHÁZÁS ÉSZAK-ÉS KÖZÉP-DUNÁNTÚLON

Hosszas előkészítéseket követően 2019 tavaszán indult az „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2.” elnevezésű projekt.

A projekt 90%-ban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, 5,669 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével valósul meg.A beruházás Dunaújváros, Rácalmás, Kulcs, Pusztaszabolcs, Dunaalmás, Neszmély és Almásfüzitő településekszennyvízhálózatának fejlesztését érinti. Az említett városok közül Kulcs van a legelőrehaladottabb állapotbana tervezett munkafolyamatokkal, ahol a projekt célja a hiányzó csatornahálózat kiépítése volt, valamint azösszegyűjtött szennyvíz elvezetése a dunaújvárosi szennyvíztisztító telepre.
A 6-os út déli oldalán párhuzamosan futó csővezetékeken, több mint 10 km hosszan Rácalmás lakosságánakszennyvizét is a dunaújvárosi telepre vezetik, hiszen a város szennyvíztisztító telepének működése nem gazdaságos és az adott körülmények között nem tudja biztosítani a szennyvíz megfelelő kezelését. A projekt végéna telep megszüntetésre kerül.
Dunaújváros területén, a még nem csatornázott ún. Északi Lakóterület szennyvízelvezetése valósul meg 4 kmházi bekötéssel és 7 km gerincvezeték fektetésével. A megnövekedett szennyvízmennyiség befogadására aSzázlábú hídnál új átemelő állomás épül.
Pusztaszabolcs a meglévő szennyvíztisztító telep fejlesztésévelérintett a projektben.Almásfüzitő, Dunaalmás és Neszmély közös csatornahálózatot építki, melynek központja egy teljesen új, biológiai szennyvíztisztító telep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.