Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2011. Július 28. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Folytatódik az Új Széchenyi Terv végrehajtása

Folytatódik az Új Széchenyi Terv végrehajtása

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleménye tudatta, hogy a Lakóépületek és környezetük felújításának támogatása keretében 153 pályázat kapott támogatást a 2011. július 11-i döntés alapján.

Ezzel összesen 326 millió forint támogatást ítélt meg a kormány az Egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújítására.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is kiemelten fontosnak ítéli meg a szénmonoxid mérgezéses balesetek számának csökkentését, amelyhez a rendelkezésére álló eszközökkel törekszik hozzájárulni. Ennek megfelelően a nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján az Egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatása Program keretében az életveszélyessé vált egycsatornás gyűjtőkémények felújítására 2010. október 30-ig benyújtott minden formailag és tartamilag megfelelő pályázat támogatásra kerül.

A támogatói döntés 153 pályázat 4395 lakását érinti, a felújítás során 1020 db kémény válik biztonságossá.

A nyerteseknek járó támogatások kifizetésére a beruházások befejezését követő záró beszámolók jóváhagyását követően kerülhet majd sor.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a pályázati rendszerből nyújtott támogatással megvalósuló kéményfelújítások mellett a baleseti kockázat csökkentésének legfontosabb eszköze a tüzelőberendezések és az égéstermék elvezetők szabályszerű üzemeltetése, tervszerű, folyamatos karbantartása és ellenőrzése. Ezért kéri a lakókat és épület fenntartókat, kezelőket, hogy a kályhák, kazánok és kémények ellenőrzésére minden évben fordítsanak kiemelt figyelmet!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új pályázati kiírást tervez az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatására vonatkozóan.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: széchenyi terv

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 06:00, szerda | Belföld

Üveggel, téglával és kalapáccsal ölt egy pár

Vádat emeltek egy vámosmikolai pár ellen egy januári emberölés miatt - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2020. November 25. 05:00, szerda | Belföld

A települések 91 százalékában van igazolt fertőzött

Már a magyarországi települések 91 százalékában van igazolt fertőzött - közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján.

2020. November 24. 18:44, kedd | Belföld

Sűrű ködre figyelmeztetnek

A tartós, sűrű köd veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

2020. November 24. 18:05, kedd | Belföld

Csütörtökön zárul a KSH népszámlálási kérdőívtesztje

November 26-án, csütörtökön zárul a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által indított, a jövő évi nép- és lakásszámlálás kérdőívének szakmai előkészítését támogató online kérdőívteszt.