Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Augusztus 19. 07:34, péntek | Helyi

Főnix újra repül

Főnix újra repül

Igenis drukkoltam nekik, mert a tehetségnek tényleg tér kell, ahol meg tudják mutatni magukat, ahol be tudják bizonyítani, hogy vannak képességeik értelmes és jó dolgokhoz is. A Főnix Fesztivál ezt igazolta, ha van tér, meglesznek a tehetsé

A Dózsa mozi előtti téren megmutatták magukat városunk amatőr együttesei, táncosai, bringásai, breakesei - profi szinten.

A dolog úgy kezdődött,

hogy Szalai Attila barátjával társával átvette a mozi üzemeltetését, sok szempontból lepukkant volt, itt

a forgalom volt az első sorban, de azért festett, wc-ket rendbe tetette, hogy csak egy-két apróságot emeljünk ki az egészből, s neki állt közönséget keresni. Ami volt is meg nem is, mint a Mátyás királyos mesében. Az előadáson nem annyira, de a téren igen. Ott múlatták az időt. Csak egyelőre az épületen kívül, nem belül.

Kell egy csapat!

Ez már egy filmben van, de tény, hogy vagy szerencséje volt, ami roppant tudománytalan, vagy jó érzéke, ez utóbbi a valószínű, de a téren lógó gyerekek közül összeismerkedett párral, megkérdezte, mit szeretnének, mihez van kedvül, s segítséget adott ezek megvalósításához.

És a tér elkezdett élni,

azaz egyik program követte amásikat. A párna csata, a vízipisztoly parádé és most a fesztivál. Rövid idő alatt, kezdi egy szórakozó, szórakoztató városközpont arcát ölteni, ami pompás dolog. És itt van a fesztivál. Több előnye is van. Először is a fiatalok találták ki és valósították meg. Középiskolások szervezték magukat maguknak. Nem semmi feladat összehozni egy ilyen bulit.

Kaszás Márk, az egyik szervező szerint a legnehezebb a mai nap volt, rengeteget kellett rohangászni, egy csomó elintézni való dolog volt. De amúgy elégedett, s roppant mód tetszik neki a rendezvényszervezősdi. 

A másik tehetséges gyerekeket láttam, bár a bringásoknál az ember halálra aggódta magát, de nem lett senkinek semmi baja, még a zenekarok között is felfedeztem olyanokat,akiket magamtól is meghallgatnék, s Kis Anikónak eszméletlen jó hangja van. Tehát van élet, van tehetség....

És nem minden a pénz

Persze pénz nélkül baromi nehéz, de lássuk be, és itt a bizonyíték, össze lehet hozni jó bulit milliók nélkül is. Mint ahogy a színpad, a szőnyeg, a hangosítás a fellépők mind-mind társadalmi munkában járultak hozzá a program sikeréhez, s ez is pompás dolog.


 

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.