Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2015. Augusztus 14. 20:17, péntek | Helyi

Fúvós zenekarok új útvonalon, lezárásokkal

Fúvós zenekarok új útvonalon, lezárásokkal

Sajtótájékoztatón ismertette az állami ünnep programjait Cserna Gábor polgármester Mórocz Erikával a Tourinform vezetőjével.

A legnagyobb változás a fúvós zenekarok felvonulását kíséri

Térzene és mazsorettek

2015. augusztus 19-én XIX. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Fúvószenekarok és Mazsorettek Találkozója Dunaújvárosban, amelynek helyszíne újra a Dózsa Mozi előtti tér lesz.
Idén új lesz a menetzene útvonala: a Dózsa György úton - pontosítva a Széchenyi István Gimnáziumtól a Városháza térig, majd a Vasmű úton át a Dózsa Moziig vonulnak, muzsikálnak a zenekarok.

A megnyitó 17.15-kor kezdődik, ezt követi a zenicai, szabadkai, dunaújvárosi fúvószenekarok - hozzájuk utólag csatlakozott a solti csoport -, valamint a nagyvenyimi, adai, sontai és dunaföldvári mazsorett táncosok műsora .

Emiatt teljes útzárra kell számítaniuk az autósoknak 2015. augusztus 19-én 16.00 óra és 17.15 óra között. A közforgalom elől lezárják a zenekarok és mazsorettek átvonulásának idejére a Dózsa György út Városháza tér és Szórád Márton út közötti szakaszát; a Vasmű út Kossuth Lajos utca és Városháza tér közötti szakaszát.

A rendezvény időtartama alatt a Dózsa György úti parkolók közül több is lezárásra kerül, mégpedig a Széchenyi István Gimnáziummal szemben lévő nagy parkoló (Dózsa Gy. út 40-44 között), az OTP Banknál, a Kék Duna Áruháznál és Tojásháznál található parkoló.

Az útlezárások alatt a buszközlekedés folyamatos lesz, de két buszmegállót áthelyeznek.

A mozi előtt található két buszmegálló a korlátozás alatt a Muki kismozdony és az Őspatika előtt várja az utasokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 17. 15:53, szombat | Helyi

Dunaújvárosban nyert a Csíkszereda

Az SC Csíkszereda esélyeshez méltón győzött 8-1-re Dunaújvárosban a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén.

2024. Február 10. 11:25, szombat | Helyi

90 év szép idő

Tamaskovits Sándorné, Vilma néni február első napján ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg őt a Barátság úti idős otthonban.

2024. Február 04. 07:56, vasárnap | Helyi

Négyes döntőbe jutott a DVSC

A DVSC Schaeffler 36-23-ra győzött a Dunaújvárosi KKA otthonában, ezzel bejutott a legjobb négy közé a női kézilabda Magyar Kupában.

2024. Január 30. 13:12, kedd | Helyi

Lejárnak az éves autópálya - matricák

Január 31., szerda éjfélig érvényesek a tavaly megvásárolt éves vármegyei és országos autópálya-matricák, és ugyancsak eddig érvényesek a nagycsaládosoknak járó kedvezmények, valamint az egyéb mentességek - írja az infostart.hu .