Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Március 03. 22:59, csütörtök | Helyi

Gál Roland tagadja a terhére rótt vádakat

Gál Roland tagadja a terhére rótt vádakat

Gál Roland előzetes letartóztatásban van. A nyomozás folyamatban. A városban különböző találgatások láttak napvilágot a dunaföldvári vállalkozó eltűnése és meggyilkolása ügyében

A nyomozás várható menetéről és a védelemről kédeztük dr. Unger Zsolt ügyvédet.
- Természetesen az az érdekünk, hogy a védekezésünk bizonyítékait, a megfelelő időben és módon tárjuk a nyomozóhatóság elé, így érthető, hogy nem fogok a részletekről egyelőre még beszélni.
- Hogyan történik egy védelmi stratégia kialakítása?
- A megbízást követően felveszem az ügyfelemmel a kapcsolatot, tájékozódom az illetékes hatóságnál is, utána felépítjük a védekezés stratégiáját. Közösen döntjük el, hogy mikor és milyen minőségben, írásban vagy szóban teszünk-e vallomást. Itt tisztázni szeretném, hogy vallomás az is, amikor a bűncselekmény elkövetését tagadjuk. Nagyon fontos az időzítés, hiszen a bizonyítási kényszer a hatóságon van, azaz nem nekünk kell bizonyítani, hogy ártatlanok vagyunk, hanem nekik, hogy a ránk rótt cselekményt elkövettük.
- Gál Roland nem vallotta bűnösnek magát…
- Nem.
- Mennyire lát bele egy védő a nyomozás folyamatában?
- Teljes iratismertetés csak a nyomozás lezárásakor történik meg. Addig csak olyan iratokat nézhetünk meg, amely közvetlenül vele szemben rendelkezésre állnak, egy szembesítés vagy egy orvos szakértői vizsgálat eredményét már előzetesen is meg lehet tudni, de mondjuk egy másik gyanúsított vallomását a nyomozás lezártáig nem ismerhetjük.
- Meddig lehet előzetesben tartani valakit?
- Ha az illetékes nyomozási bíró úgy látja, hogy fel lehet tartani a kényszerintézkedést a nyomozati szakasz végéig, vagy akár az ítélet meghozataláig is. Életellenes bűncselekményeknél nagyon alapos a nyomozási szakasz, s hosszú időt vesz igénybe a bizonyítási rész is, véleményünk szerint még az áldozat kilétese sem bizonyított, ez további szakértői bizonyítást vehet igénybe.
- Budapesten van előzetesben Gál Roland. Miben más ez előzetes fogva tartás egy jogerős szabadságvesztéshez képest?
- Fizikailag ugyanaz a hely, de mások a fogva tartás szabályai. Például elkülönítve kell tartani az előzetesben levőket a jogerősen elítéltektől, és a saját ruhájukban lehetnek. Tévét nézhetnek, bevihetnek a BV engedélyével híradástechnikai cikkeket, számítógépet természetesen nem. Ételt a BV biztosítja, de behozhatnak a hozzátartozók is az engedélyezett mértékben és módon élelmiszereket.
- Hogy látja, mik az esélyek?
- Erről nem lehet még mit mondani, ez nagyon korai még. Egy biztos, Gál Roland tagadja a terhére rótt cselekményt. Tekintettel arra, hogy még rövid ideje tölti bent az idejét, még jól viseli és bizakodik. A családja is mindenben mellette áll.
***
Gál Roland bizottsági helyeit és felügyelő bizottsági helyeit 2016.02.22-én visszavonta Dunaújváros közgyűlése. A Fidesz az eljárás befejeződéséig felfüggesztette tagsági jogviszonyát. Gál Roland 2016. február 29-én, hétfőn kelt nyilatkozatával írásban mondott le önkormányzati képviselői megbízatásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.