Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. December 28. 10:33, vasárnap | Helyi

Galambos Dénes, a jelenlévő képviselő

Galambos Dénes, a jelenlévő képviselő

Dr. Galambos Dénes városunk és 8 település országgyűlési képviselője, az ünnepek közeledtével beszélgettünk munkájáról.

- Jelen lévő képviselő szeretnék lenni - jelenti ki dr. Galambos Dénes, városunknak és környékének országgyűlési képviselője. Szándékát végrehajtani még sem olyan egyszerű azért sem, mert a választási körzet a korábbinál sokkal nagyobb lett, már nem csupán Dunaújváros tartozik ide, hanem Adony, Ercsi, Iváncsa, Kulcs, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs és Rácalmás is. - Kormánymegbízottként ugyan ismertem a községeket, városokat, s a kampány idején is sok időt töltöttem a különböző településeken, s ezt továbbra is szeretném folytatni. Részt veszek minden olyan jelentősebb eseményen, a rock koncerttől a teadélutánig, ahová meghívnak, s persze el tudok jutni. Az ezeket az eseményeket követő beszélgetések során sokféle kéréssel, kérdéssel fordulnak hozzám. Személyesebb, közvetlenebb, élőbb így a kapcsolattartás.

- Két nagyon fontos szerepet játszó parlamenti bizottság tagja. Az egyik a gazdasági, a másik a nemzetbiztonsági. Néhány nagyon kényes ügy került a nemzetbiztonsági bizottság elé…Mondana ezekről valamit?

- Nem tehetem. Itt csak az elnöknek illetőleg az alelnöknek van joga bármelyik ügyről nyilatkozni. Olyan ügyeket tárgyalunk, amelynek nemzetbiztonsági vonatkozásai vannak, magának a bizottságnak is csak különleges átvilágítás után lehetnek a képviselők a tagjai. Nekem annyi előnyöm volt, hogy kormánymegbízottként már átestem ilyen vizsgálaton.

- Azért volt már több felszólalása is…

- Igen egyrészt a hazai borok védelme érdekében emeltem szót, másrész meg kellett védenem a költségvetés vitájánál az úgynevezett salátatörvényeket is, amelyek általában nem szerencsések, de jogtechnikailag és időszerűségét tekintve nincs más lehetőség előttük,s a lehetőségem volt már arra is hogy interpellációt nyújtsak a nemzetgazdasági miniszterhez a 2015. évi költségvetés gazdasági növekedésre vonatkozó hatásait kérdezve.

- Ha már a költségvetésről beszélt, mire számíthatunk itt Dunaújvárosban?

- A megyei közgyűlésnek felértékelődött a szerepe, a területfejlesztési támogatások odaítélésében. Külön kerete lesz Dunaújvárosnak és Székesfehérvárnak. Megközelítőleg 7 milliárd forint lesz „megcímkézve” Dunaújváros számára. Képzés, energiakorszerűsítés,utak, ipari parkok, turizmus, vállalkozás élénkítés területén várnak koncepciókat. És természetesen most kezdődik az Európai Unió új pályázati időszaka is.

- A családja hogyan viseli a megnövekedett feladatokat?

- A támogatásuk nélkül nem tudnám ezt a munkát végezni. Három választás, az ezzel járó kampány-időszak nagyon nagy megterheléssel járt, azonban most sem csökkent lényegesen a munkám, ezért a feleségem támogatása nélkül nagyon nehéz helyzetben lennék. Egybetartja a családot, minden olyanra odafigyel, amire nekem már sem időm, sem erőm nem lenne. Őmiatta hiszem azt, hogy nagyon szerencsés ember vagyok.

- Közeledik a karácsony, ki tudja venni a részét a készülődésből?

Az adventi készülődés számomra is jelent feladatokat,amelyeket szívesen vállalok,így a családi házunk külső ünnepi „felöltöztetése”amely a szomszédaimmal karöltve hosszú évek óta hagyománnyá vált,majd a karácsonyfa állítás és díszítés ,ez utóbbi már a ház asszonyának a remekműve és az ünnepi menü elkészítése is,ugyanígy az ő feladata az ajándékvásárlás is,s amikor minden rendben van minden ,s eljön a szenteste akkor a távolabb levő rokonokkal is ünnepelünk,majd az első majd második ünnepen újra együtt a család ,s a legnagyobb legnagyobb öröm és ajándékszámunkra ebben az évben hogy unokánknak a mostani lesz az első karácsonya .

A közeledő ünnepek alkalmából engedjék meg hogy áldott,békés és meghitt karácsonyi ünnepeket és eredményes új esztendőt kívánjak Dunaújváros és a térség ,a választókerület valamennyi polgárának!

------

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.