Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2011. Augusztus 20. 00:00, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Németh Tünde

Gáz- és távfűtés-támogatás másképp!

Gáz- és távfűtés-támogatás másképp!

Szeptembertől megszűnik az eddigi gáz- és távfűtés-támogatási rendszer. A jogosultak esetében – ha benyújtják az igénylést – az energia-ártámogatás az önkormányzati lakásfenntartási támogatásba fog beépülni. A teendőkről az

 

2011. szeptember 1-jétől a korábbi szociális alapú, a Magyar Államkincstár által folyósított gáz- és távfűtés-támogatás rendszerét egy új, kibővülő lakásfenntartási támogatási rendszer váltja fel. A Magyar Államkincstár (MÁK), a nagycsaládosok kivételével, utolsó alkalommal augusztus hónapban folyósít támogatást. Azok, akik a jövőben is igénybe kívánják venni a szolgáltatási díjaik megfizetéséhez az állami támogatást, forduljanak szeptember 1-jétől Önkormányzatunkhoz az ún. lakásfenntartási támogatásért.

Lakásfenntartási támogatásra szeptember 1-jétől az a személy jogosult, akinél a közös háztartásban élők egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg a 71.250 Ft-ot és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona. Az önkormányzat önálló (méltányossági) lakásfenntartási támogatást nem állapít meg, a normatív (állami) támogatásra jogosultak támogatási összegét többszemélyes háztartás esetén havi 300 Ft-tal, egyedül élő, és a gyermekét egyedül állóként nevelő személy háztartása esetén havi 500 Ft-tal kiegészíti. A támogatást az önkormányzat egy évre állapítja meg, melynek összege közvetlenül a közüzemi szolgáltatók részére kerül átutalásra.

A támogatás igényléséhez kérelem-nyomtatvány beszerezhető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatánál, a hivatal portáján, a szociális osztály folyosóján, a szolgáltatóknál, illetve letölthető az önkormányzat honlapjáról (http://dunaujvaros.hu). A kérelemhez minden esetben csatolni kell a kérelmezővel közös háztartásban élők jövedelmének igazolását a kérelem benyújtását megelőző hónapról, vagyonnyilatkozatot, a lakás nagyságát igazoló hiteles iratot, valamint a szolgáltató által kiállított igazolást a kérelem benyújtását megelőző 12 hónap fogyasztásának 1 havi átlagáról.

A támogatás jogosultsági feltételeiről telefonon a (25) 412-211/300-as melléken lehet érdeklődni. A kérelmeket 2011. szeptember 2-ától a Polgármesteri Hivatal „A” épület földszinti Dísztermében lehet személyesen benyújtani ügyfélfogadási időben: hétfőn és szerdán 8-12-ig és du 13-18 óráig, pénteken 8-12 óráig. A mellékletekkel ellátott, pontosan kitöltött kérelem-nyomtatvány postai úton is eljuttatható a hivatalhoz (DMJV Polgármesteri Hivatala Szociális Osztály, 2400 Dunaújváros, Városháza tér 2.).

Azoknak, hogy akik részére a lakásfenntartási támogatást az önkormányzat már korábban megállapította, nem kell most új kérelmet beadniuk, részükre a magállapító határozatban feltüntetett ideig a támogatás változatlan összegben kerül utalásra a szolgáltatókhoz.

Kérjük az igénylők rugalmas együttműködését, amennyiben szükséges a megadott telefonszámon tájékozódjanak, hiszen ha nem jelentik igényüket a lehető leghamarabb, úgy a támogatás összege is késik időben.

 

Dunaújváros, 2011. augusztus 18. Németh Tünde

Sajtószóvivő


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.