Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 03. 18:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Gazdaságilag problémás lehet, ha nincs egységben az óraátállítás az unióban

Gazdaságilag problémás lehet, ha nincs egységben az óraátállítás az unióban

Gazdaságilag problémás lehet, ha az uniós tagállamok nem hoznak egységes döntést az óraállítás ügyében - mondta Regős Gábor közgazdász, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. munkatársa az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Nagyon sok multinacionális vállalat működik Európában, amelyek összedolgoznak, és az eltérő időszámítás nehezítené a közös munkájukat - fűzte hozzá.

Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója arról beszélt, hogy az óraátállítás sok ember számára komoly problémát okoz, mivel ahhoz az időjárásra érzékenyek - a magyarok 78 százaléka - nehezen alkalmazkodik.

Az óraátállítás eltörlését az Európai Bizottság kezdeményezte egy uniós közvélemény-kutatás nyomán, amelyben a megkérdezettek 80 százaléka az óraátállítás megszüntetése mellett foglalt állást. A változtatást a tagállami kormányoknak és az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia, hogy hatályba lépjen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára