Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Október 17. 09:18, csütörtök | Helyi

Gólyaavatás rostis módra

Gólyaavatás rostis módra

Felavatták a gólyákat a Rostiban. Kreatív feladatokkal vezették be az újonc diákokat az iskola kötelékébe. A képeket látva mindenki nosztalgiázzon egy kicsit, milyen is volt anno a saját avatója.

Gyönyörű napsütéses napunk volt 2013. október 11-én, pénteken, amire már csupán amiatt is szükség volt, mert elérkezett a Rosti 2013. évi gólyaavatási ceremóniája, amelyet hagyományosan az intézmény kertjében tartanak meg. Természetesen most is hosszas készülődés és izgalom előzte meg a várva várt eseményt, amely a tanulók és a tanárok között egyaránt közkedveltségnek örvend.


Ezúttal a G10. S osztály szervezte a bulit, akik igyekeztek maximálisan kitenni magukért, számos feladattal próbára téve a gólyákat. Már rögtön az első feladattal belecsaptak a lecsóba, ugyanis az volt a dolguk, hogy készítsenek közös fotót egy szakállas, szemüveges emberrel, ami nem volt éppen könnyű feladat, lévén, az iskolában nem nagyon volt ilyen... Azonban a diákok nem keseredtek el, rögvest nekirugaszkodtak az újabb próbának, amelyben egy gyufásdobozt egymás orrának tartva kellett végigmenniük a sportpályán, a nézősereg nagy örömére. Ezt követően jött egy rendhagyó feladat, amelyben egy-egy kihúzott név „gazdáját” kellett megkeresni valamely tablón, természetesen gondosan feljegyezve az osztályfőnökét és osztályát is. Majd következett a közkedvelt karaoke, amelyben a diákoknak a Tankcsapda pár számát kellett elénekelniük, azaz, némely esetben kellett volna. Természetesen helyt kaptak olyan feladatok is, amelyeket a kedves olvasó is oly jól ismerhet akár a saját gólyaavatójáról; mint például lufikat borotválni úgy, hogy azok ne durranjanak ki, de persze kidurrantak…, vagy egy kanállal végigvinni úgy a pályán a tojást, hogy azok ne essenek le, naná, hogy leestek…, majd az éhes gólyáknak is lehetőségük nyílt a lakmározásra, amelyben egy fára kötött jókora lekváros fánkkal csillapíthatták étvágyukat. Mindezt időre, rekordgyorsasággal. Summa summarum, jó mulatság, szép munka volt.


És hogy el ne feledjem, a végén természetesen megvolt a fő attrakció, a gólyaeskü is, amelyben a diákok megígértek minden szépet és jót a felsőbb éveseknek. Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó! – harsogták erre a felsősök.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.