Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Július 19. 09:53, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Gordon Ramsay a legjobban kereső szakács az Egyesült Államokban

Gordon Ramsay a legjobban kereső szakács az Egyesült Államokban

Világszerte 24 étterme és összesen 11 Michelin-csillaga van, számos szakácskönyvet írt, tévéműsorokat vállal és most már az Egyesült Államok legjobban kereső szakácsa is a brit Gordon Ramsay, akinek keresetét 38 millió dollárra taksálta vadonatúj listáján a Forbes pénzügyi magazin.

A skóciai születésű séf azt a Rachael Rayt előzte meg, aki az elmúlt egy évben (2011 és 2012 júniusa között) 25 millió dollárt keresett televíziós műsorai, magazinjai és szakácskönyvei révén.
A harmadik helyen "Hollywood szakácsa", az osztrák származású Wolfgang Puck szerepel. A híres szakács elsősorban 20 étterme sikerének köszönhette azt a 20 millió dollárt, amellyel a Forbes szerint egy év alatt gazdagodott.
A tekintélyes pénzügyi magazin a mesterszakácsok globális kereseteiről ad számot, a lista összeállításánál alapvető szempont volt, hogy a séfek befolyásos szereplői legyenek az amerikai gasztronómiai világnak. Puck például már hosszú ideje Kaliforniába tette át székhelyét hazájából.
"Mindannyian nagyon sokrétűek" - mondta Dorothy Pomerantz, a magazin munkatársa. "Senki sincs köztük, aki kizárólag éttermeire támaszkodna. A tévé óriási szerepet játszik abban, hogy felkerüljenek a listára, mert ugyanannyi pénzt hoz nekik, mint amennyi éttermeikből származik" - magyarázta, hozzátéve, hogy a szakácskönyvek és egyéb "portékák" szintén növelik a séfek bevételeit.
A Forbes összesítésének élmezőnyét Paula Deen, az amerikai Dél képviselője (17 millió dollár), illetve Mario Batali (13 millió dollár) teszi teljessé a negyedik, illetve az ötödik helyen. Deent sokat bírálták vajban gazdag receptjei miatt, majd azért is, hogy később - miután 2-es típusú cukorbajt állapítottak meg nála - egy gyógyszercég arca lett. Batali több mint egy tucat étterem társtulajdonosa, egyike a The Chew című tévéshow csillagainak.
A gasztronómia világának azonban nemcsak séfek, hanem éttermek is befolyásos szereplői Amerikában. Bob Chinn Grab House nevű étterme az Illionois állambeli Wheelingben például 24 millió dollárt könyvelhetett el az elmúlt egy esztendőben. Ezzel ez a legtöbb bevételt hozó étterem az Egyesült Államokban. Második helyre került a The Grill on Main (Massachusetts állam, Edgartown), harmadik a Sparks Steak House New York Cityben 23,5, valamint 23 millió dollárral.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.