Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2011. November 16. 07:01, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Görögország mindent bevet, hogy bennmaradjon

Görögország mindent bevet, hogy bennmaradjon

A görög pénzügyminiszter szerint országa mindent megtesz azért, hogy az euróövezet tagja maradjon, azonban a kormányváltás után is kétséges, hogy az uniós mentőmechanizmussal úrrá lehet-e lenni a válságon.

Evangelosz Venizelosz ezzel kapcsolatban elmondta: a kormány november 18-án, pénteken terjeszti be az új költségvetési tervet, az adóreform javaslatot pedig a jövő év elején, február végéig. Rámutatott: a nagy kérdés a pénzügyi szektor likviditásának biztosítása.

Hangsúlyozta azt is, hogy az új ügyvezető kormánynak mindent meg kell tennie az államcsőd elkerülésére. Az új kabinet feladata az október 26-án Brüsszelben elfogadott, 130 milliárd eurós mentőcsomag ratifikálása lenne, amely nélkül Görögország az államcsődön kívül azt is kockáztatja, hogy elveszíti euróövezeti, sőt európai uniós tagságát, és válságba sodorja az unió közös valutáját.

A 130 milliárd eurós mentőcsomagért cserébe Athén a takarékossági csomag következetes végrehajtását ígérte, és a parlamenti ratifikálással szabaddá válhat az út az eddig visszatartott, nyolcmilliárd eurós újabb hitelrészlet folyósításához.

Ugyanakkor Venizelosz hangsúlyozta, hogy a jövő év elején sok pénzre lenne szükség: 30 milliárd euróra a bankok feltőkésítéséhez, márciusban 15 milliárdra az újrafinanszírozáshoz, valamint 5 milliárdra a piaci likviditás biztosításához.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 15:02, hétfő | Külföld

90 százalékig terjedő hatékonyságú az oxfordi vakcina

Átlagosan 70 százalékos, de alkalmazási technikáktól függően elérheti a 90 százalékot az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű koronavírus-vakcinájának hatékonysága.

2020. November 23. 10:56, hétfő | Külföld

A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén

A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén - közölte az amerikai repülésbiztonsági hatóság vasárnap.

2020. November 23. 08:00, hétfő | Külföld

Kötelezően tesztelik az egészségügyi dolgozókat Szlovéniában

Szlovéniában hétfőn megkezdik az egészségügyi dolgozók rendszeres és kötelező, gyors koronavírus-tesztelését - írta a helyi média.

2020. November 23. 05:00, hétfő | Külföld

Minden járványadat javult Belgiumban

Folytatódott a koronavírus-fertőzés miatt kórházba szállítottak, a kórházban ápoltak és az intenzív osztályokon kezeltek, valamint a járvány miatt elhunytak számának csökkenő tendenciája Belgiumban,