Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Július 20. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Így fizetik vissza a reálhozamokat

Így fizetik vissza a reálhozamokat

Kiderült, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagok miképp juthatnak az eddig felhalmozott reálhozamhoz, melyet a kormány döntése értelmében mindenki visszakap.

A nyugdíjtörvény alapján július huszadikáig minden pénztárnak kötelessége visszaigényelni a reálhozamot és a tagdíj-kiegészítést a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. Ezt már a legtöbb cégnél megtették, sőt vannak, akik már a kifizetésnél tartanak. Ha még nem fizettek, akkor ezt a visszaérkező pénz jóváírását követően nyolc napig, legkésőbb augusztus 31-ig tehetik meg - tájékoztat a PSZÁF.

A tagok többségében úgy rendelkeztek, hogy a nekik járó összeget postai úton, vagy átutalással szeretnék megkapni. Aki nem döntött, az postán kapja meg a járandóságát. A Magyar Posta Zrt. a kifizetéseket az indítást követően 20 napon belül teljesíti – közölte a cég.

150 ezer forint alatt a postás házhoz viszi a hozamot. Ha valakit nem talál otthon, akkor nála hagy egy értesítőt, melyben tájékoztatja az ügyfelet arról, hogy melyik postahivatalban veheti fel a neki járó összeget. Azoknál is ilyen papírt hagy a postás, akik 150 ezer forintnál többet kapnak vissza.

Ha valaki épp nincs otthon, annak sem kell aggódnia: a posta szeptember 16-áig lehetőséget biztosít a reálhozam átvételére, és arra is, hogy ezt egy meghatalmazott tegye meg helyettünk. Azonban nem árt figyelni, mert ezután már nem vehetjük át pénzünket: a posta visszautalja azt a pénztárnak, mely aztán továbbítja a Nyugdíjbiztosítási Alapnak. Itt az ügyfél újonnan létrejövő egyéni számláján írják azt jóvá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.