Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így tartsuk karban a vízóránkat

Így tartsuk karban a vízóránkat

Karbantartási és takarékossági tippeket oszt meg a fogyasztókkal a Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége. A hivatal a következő hónapokban részletesen tájékoztat a a víz-, gáz-, villamos energia - szolgáltatásokkal kapcsolatos jogokról és kötelezettségekről is.

Első alkalommal a vízmérők karbantartásával kapcsolatban ad néhány hasznos tanácsot, tudnivalót a hatóság:

- Jó, ha tudjuk, hogy a családi házak vízóra aknájában található bekötési vízmérőt, ismertebb nevén főmérőt illetően – bár az a szolgáltató tulajdonát képezi – a fogyasztónak is vannak kötelezettségei.

- A fogyasztó köteles megvédeni a mérőt a fagytól, lehetővé kell tennie a leolvasást, a sérülést jelezni a vízműnek, továbbá felelős a plombák sértetlenségért is. Ha tehát sérül a mérőórán a zár vagy rongálódik az óra és ebben a fogyasztót mulasztás terheli, az óra cseréjét, pótlását, hitelesítési költségeit meg kell térítenie.

- A tél közeledtével – a fagy elleni védelem érdekében – célszerű a vízmérőakna felületét megfelelő szigeteléssel, például hungarocell borítással ellátni, továbbá az aknafedél illeszkedését, megfelelő zárását ellenőrizni.

- A fagykárok és a vízelfolyás megelőzése érdekében a téli időszakban nem használt nyaralók esetében ne feledkezzünk meg a víztelenítésről sem-íja a Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség közleménye.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben

2020. Október 18. 16:01, vasárnap | Életmód

Az éghajlat megváltozása okozhatta a korai emberfajok vesztét

Az éghajlat megváltozása valószínűleg kulcsszerepet játszott a korai emberfajok kihalásában

2020. Október 16. 18:02, péntek | Életmód

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik egy friss brit kutatás szerint.

2020. Október 15. 14:01, csütörtök | Életmód

A kutyák személyisége nem egyenletesen változik az életük folyamán

Ahogy az emberek esetében, úgy a kutyáknál is változik a személyiség a korral, de ezek a változások nem egyenletesen, hanem szakaszosan történnek