Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Hírek

2019. Február 08. 18:59, péntek | Helyi sport

Gyermek hoki-világbajnokság

Gyermek hoki-világbajnokság

A hétvégén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban két korosztály mutatja majd be tudását. Az U10-es tornán a 2009-ben született játékosok, míg az U9-es tornán a 2010-es és annál fiatalabb hokisok bizonyíthatnak.

Az U9-es megmérettetésen, február 9-én szombaton tizenkét csapat két hatos csoportban, míg az U10-es tornán, másnap tizenhat együttes négy négyes csoportban játszik majd.

A torna lényege, hogy a magyar klubokból elméletben összeállítanak tizenhat top divíziós válogatott csapatot. Valamelyik Kanadát, valamelyik Finnországot, valamelyik Szlovákiát stb. képviseli.
A Dunaújvárosi Jégcsarnokban felhúzzák ezeknek az országoknak a zászlaját, a csapatok pedig az adott nemzet mezében korcsolyáznak a jégre.
Az edzők erősorrendet állítanak fel a játékosok között, és így alakítják ki a különböző „nemzetek” csapatait. Az U9-esekél más a lebonyolítás, mivel csak tizenkét együttes alkotja a mezőnyt, de ezek is mind „elitligások”, kivéve a mieinket. A Dunaújvárosi Acélbikákat huszonegy játékos és három edző képviseli a tornán.

A Dunaújvárosi Acélbikák utánpótlás-edzőjétől, Vladimír Babictól, az esemény ötletgazdájától és főszervezőjétől megtudtuk, negyvenkét egyesület 315 játékosa vesz részt a két tornán.

A torna szombaton reggel fél kilenckor kezdődik, az eredményhirdetés tervezett időpontja 17 óra.
Másnap az érdeklődők az első találkozót reggel nyolctól láthatják, az eredményhirdetést 19 órára tervezik a rendezők.

Képünkön az esemény logója.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 16. 19:43, kedd | Helyi sport

Két dunaújvárosi készülhet a vébére

Hüttner Csaba kapitány kijelölte, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége pedig jóváhagyta az olimpiai kvalifikációs vébén induló magyar válogatott keretet. A Dunaferrből Hajdu Jonatán és Kiss Balázs lesz ott Szegeden.

2019. Július 16. 19:36, kedd | Helyi sport

DPASE: dübörög a felkészülés

A Dunaújváros PASE NB III-as felnőtt labdarúgócsapata már három hete munkába állt, és ezen a héten két edzőmérkőzés vár rájuk.

2019. Július 16. 19:29, kedd | Helyi sport

SIKERES TEHETSÉGGONDOZÁSI PÁLYÁZAT

A DKKA-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. sikeresen pályázott a hazai és határon túli sporttehetségek fejlesztő tehetséggondozó program keretében.

2019. Július 13. 21:30, szombat | Helyi sport

SZURKOLÓI ANKÉT A CAMPUSBAN

A Campus étteremben került sor arra a szurkolói ankétra, amelyen a DKKA NB I-es női kézilabdacsapata volt a téma.