Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gyermekkel vagy gyermek nélkül?

Gyermekkel vagy gyermek nélkül?

Azok a nők, akik tudatosan választják a gyermektelenséget, sokkal nagyobb nyomást éreznek a reprodukcióra, ugyanakkor kevésbé szomorúak emiatt, mint azok, akiknek valamilyen okból kifolyólag nem lehet gyermekük - mutatott rá egy nemrég készült tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

Nem meglepő, hogy azok a gyermektelen nők a legszomorúbbak, akiknek nem lehet gyermekük, de szeretnének. 'Az anyaság ugyanis annyira erősen kapcsolódik a felnőtt nőiességhez, hogy minden nő úgy érzi, anyának kell lennie' - mutatott rá Julia McQuillan szociológus, a tanulmány szerzője. 'Ugyanakkor azt találtuk, hogy vannak nők, akik csak kevésbé, vagy egyáltalán nem szomorúak amiatt, mert nincs gyermekük' - tette hozzá.

Az utód nélküli élet azonban a rohanó világban egyre gyakoribbá válik. Ennek számos oka lehet: tudatos választás, meddőség, oktatási és munkahelyi körülmények, megélhetés és gazdasági háttér, valamint a megfelelő partner hiánya.

Nem meglepő, hogy a gyermektelen nők közül azok voltak a legszomorúbbak, akiknek meddőség vagy más egészségügyi probléma miatt nem lehet gyermekük. Azt is megállapították, hogy a vallásos nőkre sokkal kevésbé hat a társadalmi nyomás, mint kevésbé vallásos társaikra.

A tudatos gyermektelenséget választott nők legtöbbje azonban érdekes módon a legmagasabb jövedelemmel rendelkezők közül került ki, míg a legalacsonyabb a meddőség miatt gyermektelenek aránya volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.