Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gyermekkel vagy gyermek nélkül?

Gyermekkel vagy gyermek nélkül?

Azok a nők, akik tudatosan választják a gyermektelenséget, sokkal nagyobb nyomást éreznek a reprodukcióra, ugyanakkor kevésbé szomorúak emiatt, mint azok, akiknek valamilyen okból kifolyólag nem lehet gyermekük - mutatott rá egy nemrég készült tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

Nem meglepő, hogy azok a gyermektelen nők a legszomorúbbak, akiknek nem lehet gyermekük, de szeretnének. 'Az anyaság ugyanis annyira erősen kapcsolódik a felnőtt nőiességhez, hogy minden nő úgy érzi, anyának kell lennie' - mutatott rá Julia McQuillan szociológus, a tanulmány szerzője. 'Ugyanakkor azt találtuk, hogy vannak nők, akik csak kevésbé, vagy egyáltalán nem szomorúak amiatt, mert nincs gyermekük' - tette hozzá.

Az utód nélküli élet azonban a rohanó világban egyre gyakoribbá válik. Ennek számos oka lehet: tudatos választás, meddőség, oktatási és munkahelyi körülmények, megélhetés és gazdasági háttér, valamint a megfelelő partner hiánya.

Nem meglepő, hogy a gyermektelen nők közül azok voltak a legszomorúbbak, akiknek meddőség vagy más egészségügyi probléma miatt nem lehet gyermekük. Azt is megállapították, hogy a vallásos nőkre sokkal kevésbé hat a társadalmi nyomás, mint kevésbé vallásos társaikra.

A tudatos gyermektelenséget választott nők legtöbbje azonban érdekes módon a legmagasabb jövedelemmel rendelkezők közül került ki, míg a legalacsonyabb a meddőség miatt gyermektelenek aránya volt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 25. 15:32, vasárnap | Életmód

Koponyák alapján alkottak látványos 3D-modelleket a kutyák agyáról magyar kutatók

Digitalizált koponyák alapján rekonstruálták az ELTE és a Kaposvári Egyetem kutatói 24 kutyafajta és 4 vadon élő farkasféle agyát - tájékoztatta az ELTE az MTI-t.

2020. Október 25. 07:00, vasárnap | Életmód

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

A gyógyszerpiac első igazán hatékony izomgörcsoldója lehet az MPH-220 nevű hatóanyag-jelölt - mondta a gyógyszer-fejlesztést végző, Motor Farmakológia Kutatócsoport vezetője szombaton az M1 csatornán.

2020. Október 22. 17:08, csütörtök | Életmód

A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok

A klímakutatók, elsősorban a professzorok jóval többet repülnek, mint a többi tudós, de hajlamosabbak is arra, hogy lépéseket tegyenek repülőútjaik csökkentésére vagy ellentételezésére -derült ki egy globális elemzésből.

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben