Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Május 25. 16:39, vasárnap | Helyi

Gyermeknap a katasztrófavédelemnél

Gyermeknap a katasztrófavédelemnél

Megyénk hivatásos és önkormányzati tűzoltóságai nyitott kapukkal várták a kicsiket és nagyokat május 24.-én, gyermeknap alkalmából. Összességében több száz gyereknek sikerült örömet szerezni a mai napon.

Mindegyik laktanyában nagy érdeklődés volt a tűzoltó hivatás iránt, így a székesfehérvári tűzoltóságra is sokan látogattak el. Volt füsttel telített sátor, a kisebbek számára pedig fatuskókból raktak össze elbillenthető „lángnyelveket”, amit természetesen elolthattak. Minden gépjárművet és felszerelést megtekinthettek és a védőfelszereléseket felvehették a gyerekek és szüleik egyaránt, a tűzoltóautókban is folyamatos volt a forgalom.

Különleges hangulatban telt a nap, mivel a korábbiakban meghirdetett próbariasztásokra nem került, nem kerülhetett sor abból adódóan, hogy összesen négy valódi, úgynevezett éles riasztás volt a rendezvény ideje alatt. Az érdeklődőkből őszinte megdöbbenést és elismerést váltott ki, hogy azok a tűzoltók, akik szó szerint néhány másodperccel korábban még mosolyogva rakosgatták ki-be a járművekből a gyerekeket, nem sokkal később teljes felszerelésben indultak útnak segítséget nyújtani a bajbajutottaknak. Természetesen a legtöbben tudják, hogy a tűzoltóknak a nap bármelyik percében készen kell állniuk a riasztásra, sokan azonban csak most szembesültek vele, hogy mit jelent valóságban a készenlét. Mire előkapták volna a fényképezőgépet a családok, hogy megörökítsék az induló gépjárműveket, ők már kifelé kanyarodtak az udvarról. Volt, aki azon döbbent meg, hogy a tűzoltók éjszaka is ugyanígy, egyik pillanatról a másikra indulnak útnak. A próbariasztások is izgalmasak egy kívülálló számára, a tudat, hogy a riasztások mögött valódi segélykérő hívások álltak mégis más megvilágításba helyezték a mai napot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.