Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. December 12. 10:11, csütörtök | Helyi sport

Győzelem az ausztrálok felett

Győzelem az ausztrálok felett

Fölényes győzelmet aratott a magyar női kézilabda válogatott az ausztrálok ellen. Hajdu János együttese 39-15-re nyerte harmadik vb-meccsét, s készülhet a csoport utolsó két rangadójára.

Az eddigi két mérkőzését simán elveszítő ausztrálok ellen lépett pályára tegnap este a két Kohász-játékossal felálló magyar női kézilabda válogatott a szerbiai világbajnokságon. A DKKA kiválóságai közül ezúttal Vincze Melinda került a kezdőcsapatba a harmadik csoportmeccsen, mely nem a legjobban kezdődött együttesünk számára, hiszen öt perc elteltével 3-1-es ausztrál vezetést mutatott az eredményjelző. Szerencsére nem sokáig, mert a következő öt percben a mieink egalizálni tudtak, majd éppen Vincze találatával a vezetést is átvették. Az ellenfél azonban kitartóan tapadt a magyar válogatottra, ám az első negyed óra végén végre sikerült kivédekezni több ausztrál támadást is, s a mérkőzésen először végre meglépett három fával a Hajdu-csapat (8-5). A folytatásban tovább nőtt a különbség a két gárda között, s bár Potocki átlövései okoztak kellemetlenségeket a Herr Orsolyának, a félidei szünethez érve már megnyugtató, 19-11-es magyar vezetésnek örülhettünk.

A térfélcserét követően több játékosát lecserélte Hajdu János szövetségi kapitány, s együttesünk innentől már semmi esélyt nem adott ellenfelének arra, hogy csak egy kicsivel is szorosabbá tegye a találkozót. A kapuban Kiss Éva sorozatban védte az ellenfél próbálkozásait, míg a túloldalon Bulath, Triscsuk, Görbicz és Vincze is több alkalommal betalált, így a 45. percben már 27-13-ra vezetett együttesünk. A mérkőzés utolsó negyede már magyar örömjátékot hozott, hiszen csapatunk szinte minden támadása góllal ért véget, miközben az ausztrálok csak kétszer tudtak betalálni a magyar kapuba, így a mérkőzést kissé lassan kezdő, de a második felvonásban már jó formában játszó magyar csapat végül kiütéses, 39-15-ös győzelmet aratott. Együttesünk három fordulót követően így vezeti csoportját, ám két rangadója még hátravan, hiszen csütörtökön a románokkal, míg pénteken a németekkel kell megmérkőznie Bulath Anitáéknak.

Magyarország – Ausztrália
39-15 (19-11)

Magyarország: Herr O., Bognár-Bódi 4, Szamoránsky P. 1, Szekeres 2, Triscsuk 5, Szucsánszki 3, Vincze 6. Csere: Kiss É. (kapus), Soós 6, Kovacsicz 3, Cifra 4, Görbicz 3, Bulath 2. Szövetségi kapitány: Hajdu János.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a