Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2015. Február 04. 22:21, szerda | Helyi
Forrás: www.kohaszkezi.hu

Győzelmes út a négy közé

Győzelmes út a négy közé

Hatgólos hátrányból is felállt, s egy rendkívül küzdelmes mérkőzésen aratott 23-22-es győzelmet együttesünk az Érd elleni rangadón.

A bajnokság 18. fordulójának rangadóját játszották ma este a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, ahol a DKKA női kézilabdázói a nagy rivális Érd együttesét látták vendégül. A találkozó mindkét gárda számára rendkívül fontos volt a legjobb négy közé jutás miatt, így komoly csatára számíthattak a csarnokot színültig megtöltő drukkerek is.

Még sok a hiba

A kezdés azonban nem alakult túl jól a mieink számára, mert Janurik két védését követően két eladott labda, majd két Krpez-gól miatt szomorkodhattak a dunaújvárosi drukkerek (0-2). A hosszú hazai gólcsendet Triscsuk törte meg a 7. percben, majd Vincze és Bulath találata után végre egált mutatott az eredményjelző (3-3). Nem sokáig sajnos, mert a következő három percbe sorra adta el a labdákat a Kohász, s ezt gyors gólokkal büntette az ellenfél, mely sorozatba négyszer talált be Triffa kapujába, így a 13. percben időt kellett kérnie Mátéfi Eszternek (3-7).
A folytatásban tovább nőtt a két gárda közti különbség, ám 5-10-es állásnál Ferling vette kezébe a karmesteri pálcát, két szép egyéni megoldás után is betalált, majd a csereként beállt Vig védését követően Triscsuk már kettőre hozta fel csapatunkat, s a 21. percben már Szabó Edina rendelte magához tanítványait (8-10). Ez jót is tett az érdieknek, akik két újabb eladott hazai labda után támadtak eredményesen, ismét visszaállítva a korábbi négyfás előnyüket (8-12). A félidő hajrájában sajnos emberelőnyben sem ment a mieinknek, akik újabb ziccereket tékozoltak el, s mivel a vendégek ezt a szívességet nem tették meg sőt, Kovács időntúli szabaddobása is utat talált a hazai kapuba, így a szünetre tetemes, ötgólos hátránnyal vonulhatott csapatunk (10-15).

Parádés fordítás és győzelem

A térfélcserét követően azonnal hatra nőtt a két gárda közti különbség, de keményen küzdött a Kohász, mely összekapta védekezését, s bár támadásban továbbra is akadtak azért hibák, Bulath, Vincze és Takács Dusmáta találataival elkezdte a felzárkózást (13-16). Az érdiek második emberhátránya alatt két ziccert is elhibázott a Kohász, mely akár egy gólra is csökkenthette volna hátrányát, ám ehelyett újra az érdiek percei következtek, akik az addig védekezésben főszereplő Szekeres góljaival ismét meglógtak négy találattal, így a 45. percben muszáj volt időt kérnie Mátéfi Eszternek, mert újra elúszni látszott a hajó (15-19).
A Kohász kézilabdázói azonban ezúttal is bizonyították, hogy hatalmas küzdők, hiszen egy pillanatig sem adták fel a harcot, s szenzációs tízperces periódust produkálva bizonytalanították el ellenfelüket. Ebben hatalmas szerepe volt a hosszú sérülése után visszatérő Kamper Olíviának, aki egymás után háromszor lepte meg a vendégek kapusait, majd amikor Bulath is jelentkezett egy pontos bombával, már 19-19-et mutatott az eredményjelző. Ezzel azonban még nem volt vége a mieink szárnyalásának, mert egy eladott érdi labdával Vincze roboghatott ziccerben, így tíz perccel a meccs vége előtt először vezetett a kohász (20-19). Erre Klivinyi még válaszolt, de Kamper újabb gólja, majd Hosszu két találata után már talpon volt a csarnok dunaújvárosi érzelmű része, hiszen bő hat perccel a lefújás előtt már három góllal vezetett Mátéfi Eszter alakulata (23-20).
Ezzel együtt is tartogatott még izgalmakat a véghajrá, különösen úgy, hogy Bognár egy perc alatt kétszer is betalált, így az utolsó három percnek minimális vezetéssel futhatott neki együttesünk. Mely ekkor újra emberelőnybe került, ám egy támadó szabálytalanság, valamint egy technikai hiba miatt nem tudta eldönteni a mérkőzést, így az érdiek kétszer is támadhattak azért, hogy egyenlítsenek. Előbb azonban Triffa bravúrja, majd egy lábra passzolt labda hiúsította meg az ellenfél gólszerzési reményeit, s mivel az utolsó pár másodpercben már "lenyelte" a labdát a Kohász, végül a mieink járhattak örömtáncot a 23-22-re megnyert mérkőzés végén, amivel hatalmasat léptek a bajnoki rájátszás felsőházának elérése felé.

Igazi csapatsiker

Nem csak a lelátón, a hazai kispadon is határtalan volt a boldogság a győzelmet követően, s nem is fukarkodott a dicsérő jelzőkkel Mátéfi Eszter sem, aki csapata egységét és küzdeni tudását emelte ki értékelésében.
- Csodálatos csapatunk van, méghozzá azért, mert egy ilyen jó csapat ellen, hatgólos hátrányból felállva is ki tudtunk egyenlíteni, majd meg tudtuk szerezni a rendkívül fontos győzelmet. Mindig volt valaki, aki a saját jó teljesítményével segíteni tudott, igazi csapatként küzdöttünk, nem adtuk fel a harcot, s igazi csapatként nyertük meg végül a két bajnoki pontot.

DKKA – Érd
23-22 (10-15)
DKKA: Triffa, Vincze 4, Bulath 7, Ferling 2, Takács D. 1, Triscsuk 3, Hosszu 2. Csere: Vig (kapus), Rádl, Takács B., Azari, Gera, Kamper 4. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.