Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. December 29. 22:22, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.kohaszkezi.hu

Győztes búcsú az évtől - képekkel

Győztes búcsú az évtől - képekkel

Küzdelmes mérkőzésen tartotta itthon a nagyon fontos bajnoki pontokat a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a Veszprém elleni összecsapáson.

A vendégek sokáig tartani tudták magukat, ám a hajrában pontosabb Kohász végül megérdemelt, 30-25-ös sikernek örülhetett az év utolsó mérkőzésén.

Nehéz találkozó várt ma este a DKKA női kézilabda csapatára, mely a fiatal veszprémi együttest látta vendégül a sportcsarnokban az esztendő utolsó bajnoki összecsapásán. Az összecsapásnak ezzel együtt a mieink voltak az esélyesei, ám ahogy azt Mátéfi Eszter a mérkőzés előtt elmondta, nagy küzdelmet vár a meccstől, melyen együttesünk számára a két pont megszerzése lesz a legfontosabb.

Küzdelmes hajrásiker A találkozó elején azonban úgy tűnt, hogy nem kell sokat izgulnia a mieinknek, akik az első hat percben öt alkalommal vették be ellenfelük kapuját úgy, hogy a Róth-csapat mindössze egyetlen alkalommal tudott betalálni (5-1).

A vendégek időkérése után azonban nagyot változott a játék képe, ugyanis a veszprémiek pillanatok alatt felzárkóztak 5-4-re, s mivel a játékrész derekán is "csak" két gól volt a Kohász előnye, ezúttal Mátéfi Eszter kérte ki idejét, hogy pontosabb játékra ösztökélje tanítványait (8-6). Sajnos ebből nem sokat láttunk viszont a folytatásban, s a hazai hibákat könnyű gólokkal torolta meg a vendégcsapat, mely a 20. percben egalizálni tudott (10-10).

A folytatás hasonlóan küzdelmesre sikeredett, ugyanis hiába "lépett meg" a hajrában kétszer is két góllal együttesünk, a támadásban elkövetett hibáit, kihagyott ziccereit újra gólokkal büntette a lelkes veszprémi egylet, így a félidei szünethez érve 13-13-as állást mutatott az eredményjelző.

A második felvonás két gyors hazai góllal indult, majd a nagy rohanásban mindkét oldal több technikai hibát vétett, ám ebből újra a vendégek jöttek ki jobban, akik ismét egalizálni tudtak (15-15). A folytatásra azonban összekapta védekezését a Kohász, mely ráadásul támadásban is feljavult, s Bulath, Ferling és Rádl találatai után a 47. percben újra időt kért Róth Kálmán, ugyanis elúszni látszott csapata számára a mérkőzés (22-18).

Takács Dusmáta kiállítása alatt is tartani tudtak három-négygólos vezetését együttesünk, ám Rádl "pihenője" alatt megfelezték hátrányukat a vendégek, így az utolsó öt perc bőven ígért még izgalmakat (25-23).

A nagy rohanásban szerencsére kétszer is nagyot hibáztak a vendégek, melyből előbb Bulath lőtt szép gólt, majd a hajrában két durva szabálytalanság miatt kettős hátrányba került a vendégcsapat, s ezt a lehető legjobban, három lőtt góllal büntette a Mátéfi csapat, mely végül nagy csatában aratott 30-25-ös győzelmet, így a harmadik helyről várhatja a 2014-es esztendő további mérkőzéseit.

Erre számítottunk Érthetően boldog is volt a találkozó után együttesünk vezetőedzője, aki elsősorban csapata küzdeni tudásának tulajdonította a ma esti győzelmet. - Ilyen mérkőzésre számítottunk. Nagyon nagy csata zajlott a pályán, melyen szerencsére helyén volt a szívünk és az eszünk, így győzelemmel tudtuk búcsúztatni ezt a számunkra nagyon jól sikerült évet.

Nagyon fontos volt a mai két pont megszerzése, egyrészt közönségünknek is szerettünk volna örömet okozni vele, másrészt ez a siker igen sokat segíthet abban, hogy az őszi szezonhoz hasonló eredményes és szép tavaszt produkáljunk a bajnokság második szakaszában.

DKKA – Veszprém 30-25 (13-13) DKKA: Vig, Hosszu, Rádl 5, Takács D. 6, Vincze 3, Bulath 7, Ferling 6. Csere: Csapó (kapus), Gera 3, Takács F., Grosch, Kővári, Ferenczy. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a