Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 05. 09:30, szombat | Helyi

Gyula bácsi 95 éve

Gyula bácsi 95 éve

Korsoveczki Gyula bácsi 95 éves. Születésnapját fia, lakótársai és Dorkota Lajos országgyűlési képviselő és Gombos István alpolgármester köszöntötte.

1918 január 1-jén született az első világháború vérzivataros esztendejében. S bizony a fent és lent egész eddigi életét meghatározta, talán ez lehet az oka, hogy most 95 évesen is megtartotta elkötelezettségét a szép, a jó, de legfőképp az igazságosság iránt. Aktív közéleti ember volt, polgári értékrend szerint élt., otthonában Miskolcon a Fidesz politikáját segítette. Idős korába került Dunaújvárosba, hogy közel legyen a fiához, s nem olyan rég döntött úgy, hogy az idősek otthonának lakója lesz a Duna soron.

A közéleti feladatai során került kapcsolatba Dorkota Lajossal, aki úgy érezte, hogy születésnapján személyesen is szeretné kifejezni jó kívánságait.

Korsoveczki Gyula bácsi Ibrányban született 1918. január 1-én. Szülei földművesként nevelték hat gyermeküket. Nyíregyházán végezte el a gimnáziumot. Jegyzőként dolgozott, majd Sátoraljaújhelyen a tanácsnál kapott munkát pénzügyi vonalon. Itt kötött házasságot 1946. november 9-én Aranyosi Borbálával, akivel 1990-ig éltek együtt Miskolcon. Két gyermekük született egy fiú és egy lány. Szerettek utazni, szórakozni, nyaranta többször látogattak el Hajdúszoboszlóra, Hévízre. Unokáikkal is sok időt töltöttek el. Felesége halála után néhány évvel 1995-ben, fiához költözött Dunaújvárosba, aki itt alapított családot. Lányát sajnos 2005-ben elveszítette. Egészségi állapota megkívánta az állandó felügyeletet, ezért két éve az idősotthon lakója. Szabadidejét televíziózással tölti. Családjával nagyon jó a kapcsolata fia, három unokája és két dédunokája is rendszeresen látogatják, ezzel megszépítve a mindennapjait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.