Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2012. Január 11. 07:45, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Ha állampapírokba fektetik a pénzt, az ország stabilabbá válik

Ha állampapírokba fektetik a pénzt, az ország stabilabbá válik

Azok az országok, ahol az állam első sorban saját polgárainak tartozik, kevésbé vannak kitéve sérüléseknek – írja a szerdán utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Elősegíti a nemzeti függetlenséget az állampapírokba fektetett pénz. Ezek népszerűsítésére indul kampány az elkövetkező napokban Magyarországon.

A program azoknak a magyar állampolgároknak szól, akinek van megtakarítása és a pénzügyi válság körülményei között a magas hozam mellett a biztonságot is kiemelt fontosságúnak tekinti. A kampány háttereként az szolgál, hogy a központ növelni kívánja a belföldi befektetők, ezen belül a lakosság részesedését az államadósság finanszírozásában.

A lap kitér rá, hogy a Prémium Magyar Államkötvény elnevezésű (2015/J sorozatszámú) papírt szerdától lehet jegyezni. A kötvény három évre kínál befektetési lehetőséget, változó kamatozással. A kamatozás alapja a 2011-ben, illetve 2010 novemberi adatok alapján számított fogyasztói árindex, amelyre a magyar állam ötszázalékos kamatprémiumot fizet.

Mivel 2011 novemberében 4,3 százalék volt az infláció, így – az ötszázalékos kamatprémiummal együtt – 9,3 százalékos induló éves kamatot biztosít az államkötvény az első évben a vásárlónak.

A kötvényt a Magyar Államkincstár fiókjaiban lehet megvásárolni, ahol nem kell számlavezetési díjat fizetni, csupán a megtakarítások után járó kamatadót kell állni – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 17:09, hétfő | Belföld

Már több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak

A felhívás óta már több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese hétfő reggel az M1 csatornán.

2020. November 23. 14:07, hétfő | Belföld

Egyszerűbbé és olcsóbbá válhat a pénzügyek intézése

A Gazdaságvédelmi operatív törzs javaslatai alapján egyszerűbbé és olcsóbbá válhat a pénzügyek intézése - mondta hétfőn a pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

2020. November 23. 13:07, hétfő | Belföld

Már több oltóanyag is az engedélyeztetés harmadik fázisában jár

Már több koronavírus elleni vakcina is az engedélyeztetési folyamat harmadik, vagyis a tömeges tesztelés fázisában jár a világban

2020. November 23. 12:33, hétfő | Belföld

Védett idősávban vásárolhatnak az idősek

Az idősek bármikor vásárolhatnak, de a védett idősávban csak ők lehetnek a boltokban.