Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2013. Február 27. 17:00, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Hajrablók garázdálkodnak Dél-Afrikában

Hajrablók garázdálkodnak Dél-Afrikában

Hajrablók garázdálkodnak a Dél-afrikai Köztársaságban, ám nem nők az áldozataik, hanem rasztafürtű férfiak.

A csimbókos frizura megnövesztése évekbe telik, és nem mindenkinek van ehhez türelme. Ők azok, akik fizetőképes kereslettel szolgálnak a loncsrablóknak. Az üzletágba hajorrgazdaként árusok is bekapcsolódnak, és a dél-afrikai hajkereskedelemnek már kisebbfajta "fekete piaca" alakult ki. Leginkább Johannesburgban kopasztanak meg hajrablóbandák gyanútlan férfiakat, de már másutt is történtek hasonló akciók, így például Durbanben.
A vállig érő rasztaloncsok ára 200-700 rand (5-17 ezer forint) között mozog, de a leghosszabbakért 50 ezer forintnyi randot is megadnak a vevők. A kiszemelt áldozatot a bandák általában nemcsak a hajuktól fosztják meg, elveszik mobiltelefonjukat és egyéb értékeiket is.
A loncsokat fodrászok egy új, horgolásos módszerrel a vendég saját hajához rögzítik. A hajszobrászok között akadnak, akik nem vesznek ismeretlen eredetű alapanyagot.
"Ha el akar adni nekem valaki hajat, azt mondom neki, hogy gyere be hozzám, majd én levágom, vagy legalább mutass magadról fényképet loncsos hajjal" - idézte a BBC Jabu Stone dél-afrikai hajgurut és üzletembert, akinek több fodrászata is van az országban, továbbá külföldön.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 22. 08:40, kedd | Bulvár

Főzzünk Robival! Pulykamáj puliszkával és zöldségekkel - VIDEÓ

Robi megmutatja nekünk, hogy a májat milyen körettel érdemes elkészíteni, hogy az ízletes legyen. Tudtad, hogy Robinak szakácskönyve is megjelent, amiben a kedvenc receptjeit osztotta meg rajongóival?

2020. Szeptember 21. 08:00, hétfő | Bulvár

Csütörtökön kerül a mozikba Horvát Lili hipnotikus szerelmesfilmje

Horvát Lili új, hipnotikus filmjében egy szerelmes nő fantáziavilága keveredik a valósággal; a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szeptember 24-én kerül országszerte a mozikba.

2020. Szeptember 20. 07:00, vasárnap | Bulvár

Andonik Jako Sport vendége MC Hawer - VIDEÓ

Milyen viszonyban van MC Hawer a sportokkal? A videóból kiderül!

2020. Szeptember 19. 07:00, szombat | Bulvár

Diéta Percek Varga Ferivel, sertéspörkölt tarhonyával - VIDEÓ

Feri megmutatja nekünk, hogyan lehet egy igazi magyaros sertéspörköltet diétásan elkészíteni. Jó étvágyat hozzá! :)