Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Április 19. 11:47, péntek | Helyi

Halál a Vasműben

Halál  a Vasműben

Az ISD Dunaferr Zrt. tömörítőjében ma hajnalban tragikus kimenetelű munkabaleset történt.

A baleset következtében egy ember — a vállalat kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatott dolgozója — a helyszínen elhunyt.
A baleset kivizsgálását a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve és a rendőrség szakértők bevonásával megkezdte.

Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő péntek kora délelőtt elmondta, hogy egy munkásra nagy mennyiségű fémhulladék hullott. A balesethez a létesítményi tűzoltókat riasztották, ők segítettek az elhunyt kiemelésében.

Hozzátette, hogy a munkabaleset nem veszélyes üzemben és nem veszélyes anyag környezetében történt. Jankó Zoltán, a Fejér Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének igazgatója az MTI érdeklődésére megerősítette a baleset tényét.

Elmondta, hogy pénteken hajnali fél egykor történt a baleset a tömörítőben, és a rendőrség bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a körülményeit. Az ISD Dunaferr Zrt. közleménye szerint az ércelőkészítő és darabosító üzemben pénteken hajnalban tragikus kimenetelű munkabaleset történt. A baleset következtében egy ember - a vállalat kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatott dolgozója - a helyszínen elhunyt.

Meg nem erősített információnk szerint a baleset áldozata az ércelőkészítőnél dolgozott.. A baleset éjjel egy óra körül történt,. amikor a fémelegy dugulását próbálta megszűntetni úgy, hogy a lábával rugdosta a tömörülést, az elegy azonban váratlanul és azonnal beszakadt, és 35 éves férfi az adagolóba zuhant, és az elegy ráömlött, és beton szilárdságúra tömörödött. A vállalatio tűzoltók emelték ki a holttestet.

Címkék: halálos baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.