Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Június 21. 10:50, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Halasztást kér a bankszövetség a bankszámlák azonosítási határidejére

Halasztást kér a bankszövetség a bankszámlák azonosítási határidejére

A bankszámlák azonosítására előírt június 26-iki határidő meghosszabbítását kéri a bankszövetség szeptember 30-ig – mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI-nek.

A főtitkár azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, a bankok kérhetik a banki azonosítás határidejének meghosszabbítását.

Kovács Levente a szeptember 30-iki dátumról azt mondta, a bankok így a nyári hónapokban az új családtámogató konstrukciókra koncentrálhatnak.

Az eredeti határidő június 26-a, ha addig az erről értesített ügyfelek elmulasztják az adategyeztetést, a bankok kötelesek zárolni a bankszámláikat. Ebben az esetben se átutalni, se kártyával fizetni, se automatából pénzt felvenni nem tudnak az ügyfélazonosítás elvégzéséig. A befizetéseket, csoportos beszedéseket ugyanakkor nem érinti a zárolás.

A pénzmosásról és terrorizmusfinanszírozásról (Pmt.) szóló törvény határozza meg a pénzintézeteknek az azonosítást, így törvényt kell módosítani a halasztás érdekében. A határidő az EU minden tagállamában egységesen június 26-a.

Kovács Levente azt kéri a lakossági ügyfelektől, csak az menjen be a bankfiókba, aki erről étesítést kapott a pénzintézetétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.