Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Október 13. 22:39, szerda | Helyi

Hamarosan Delta Blues

Hamarosan Delta Blues

Magyarországon elsőként indította útjára a delta fesztivált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kiengedve a palackból az ősi blues szellemét a Blues Patika alapítvány és a Jamboree Produkciós Iroda közös szervezésében. 2008-

A delta blues alapjai a munkadal, a gospel és a spirituálé. A zene idővel azonban elhagyta a felszentelt falak idealizált környezetét, és az utca kövén élő sajátos szlenggel, ritmussal keveredve új formát öltött. A megváltozott muzsika a hétköznapi élet mondanivalóját, a szerelmet, a bánatot, a napi politikát és a való világ gyarlóságait rikkancsként hirdette családi partikon, korcsmában, börtönben, borbélyműhelyekben.

Az estét két különböző karakterű produkció tölti meg hiteles muzsikával, ízek stílusok karakter játékok váltják egymást.

A fellépők:
Lubos Bena & Matej Ptaszek (CZ) – harmonika, gitár, vokál

Hubert Tubbs feat Dirty Fred Blues Band (US, SK, HU)

Lubos Bena & Matej Ptaszek (CZ)

A „Bluesman Of The Year” címmel kétszer kitüntetett Bena az autentikus blues zene elsajátításáért egészen Mississippi, Arkansas és Tennessee államokba zarándokolt, míg Ptaszek az előadásmódjára jellemző falzettes énekhangot egy régi fonográf réz tölcsérbe énekelve teszi még érdekesebbé. A szlovák Lubos Bena és a cseh Matej Ptaszek előadásában a mississippi vidéki szerzemények a visszatértek oda, ahol születtek – a blues gyökereihez.

FELLÉPŐK

Hubert Tubbs feat Dirty Fred Blues Band

/US,SK,HU/ tradicionális, Chicago, Funk blues

Minden, ami fekete zene! Valahogy így lehetne tömören jellemezni Hubert Tubbs zenéjét. A fekete soul és funky fenegyereke Hubert Tubbs, az immár 40 éve koncertező, legendás, többek között Sting, Elton John, Smokey Robinson, Rod Stewart és Dionne Warwick munkásságára is nagy hatást gyakorló Tower of Power egykori vezető énekese.

Nem téved, akinek a Dirty Fred név ismerősen cseng, ez valóban utalás Rejtő Jenő közismert regényére. A vagabund életforma nem ál távol a blues művelőitől, könnyen tudnak azonosulni a rejtői hősökkel, a kőkemény tartást álcázó lazasággal és a feltétel nélküli barátság élményével. Üzenetük egy életre szóló pozitív világnézet, melyet a zene varázslatával közvetítenek a rajongók felé. Ez a jellegzetes hangulat érződik a Dirty Fred koncerteken, egy nehezen megfogalmazható zenei formában, mely kiteljesedik a nyers, füstös groove-okban. A Dirty Fred nemzetközi társulat, mely úgy képes formabontó és modern lenni, hogy közben megtartja a gyökerek iránti tiszteletét és rajongását is. A zenekar története 2008-ban kezdődött, alapítótagjainak életformája maga a zene. A zenekar nemzetközi szinten elismert énekes vendég művészek meghívásával, új projektjében Hubert Tubbs-sal, lép színpadra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.