Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2013. Augusztus 25. 22:36, vasárnap | Helyi

Hankookosokkal megszépült szobák, szertárak és kerítések

Hankookosokkal megszépült szobák, szertárak és kerítések

A segítő szándékhoz adott lehetőséget az új programjával a Hankook azoknak a dolgozóinak, akik önkéntes munkájukkal szívesen segítettek volna egy-egy közintézménynek, közhasznú szervezetnek.

Így szépült meg többek között városunkban a Dózsa György iskola bejárata és a Százszorszép óvoda csoportszobái, a Zengő-bongó bölcsőde vizes blokkja és gondozó helyisége, a Kereskedelmi Középiskola kerítése, a Százszorszép és Csillagvirág óvoda udvara is. Tizenkét segítőszándékú ötlethez biztosított a gyár első alkalommal 2 millió forintot.

A Szivárvány Tagóvodában a négynapos ünnep ellenére nagy a sürgés-forgás. Nem csupán a Hankook önkéntesei, hanem az óvoda dolgozói, s máshol dolgozó szülők, s azok rokonai is besegítettek, hogy mire ősszel jönnek a kicsik, minden szép legyen. A projekt elindítója Sipos László volt, aki a Hankoook Házban dolgozik, s két kisgyermeke is ebbe az óvodába fog járni:
- Nekem az volt a fontos, hogy valami olyan ügyet keressek, ami a gyerekekért van, amivel a gyerekeknek segíthetünk. Amikor eljöttem beíratni a kicsiket beszélgettem az Tóth Ferencné vezetőnővel, aki elmondta, hogy a csoportszobákra bizony ráférne a festés. Megcsináltam a költségvetést, megírtam a pályázatot, néhány barátom, meg a testvérem is csatlakozott hozzám, aki szintén a Hankookban dolgozik, s már el is kezdhettük a munkát.
- Könnyen talált segítőket?
- Természetesen. Akiket megkérdeztem, igent mondtak. Volt, aki csak azért, mert szeret segíteni, van olyan is, akinek én fogok segíteni az ő önkéntes munkájában. Visszaadom a szívességet.
Precízen szakavatottan megy a festés, pedig nem ezzel foglalkoznak, de ahogy mondják, egy magyar férfinak nem okoz gondot ilyen fajta munka elvégzése, hiszen otthon mindegyik fogott már ecsetet a kezébe. A Szivárvány óvoda dolgozói nagyon örülnek a segítségnek. Szörppel, szendviccsel, kávéval látják el a munkásokat, s persze maguk is részt vesznek a felújításban. Az arborétum-kert, a zöld óvoda most már nem csak tartalmában korszerű, gyerekközpontú, hanem a 100 kisgyereket friss tiszta, jó illatú csoportszobák várják szeptembertől.

A 12 projektben majdnem 100 hankookos vett részt, illetve nem csupán ők. A hagyományteremtő céllal elindított program segítségével a Hankook helyi közösségek iránti elkötelezettségét és jószomszédi viszonyát kívánja erősíteni. Ahogy a megszépült iskolákat, óvodákat, bölcsődéket nézzük nem hiábavaló a szándék.
A Százszorszép óvodában a kerítés és az udvari játékok szépültek meg. A program hankookos kezdeményezője Tóth Ferenc elmondja,hogy közösséget teremt a munka: - Nem csupán a kollégáim vesznek részt a munkában, hanem másik szülők, óvónők, sőt a környező házakból is jönnek segíteni. Az egyik lakó még ebédet is hozott nekünk. A jó ügyek megtalálják a jó embereket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

2019. Szeptember 28. 08:50, szombat | Helyi

Itthon vagy! - Dunaújvárosban

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét megtelik élettel a Városháza tér! Szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap az idei évben is szeretettel várják az érdeklődőket a meghirdetett programokra!

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.