Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Június 02. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Harley-Davidson fesztivál Bonnie Tylerrel Alsóörsön

Harley-Davidson fesztivál Bonnie Tylerrel Alsóörsön

Csaknem ötven együttes, illetve énekes, köztük Bonnie Tyler és a Boban & Marko Markovic Orchestra is fellép a szerdán kezdődő alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen, amelyet tizenötödik alkalommal rendeznek meg.

Dobai Attila, az Európa Kempingben zajló fesztivál szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a rendezvény legnagyobb nemzetközi sztárja, a brit Bonnie Tyler, illetve a Magyarországon gyakran fellépő Boban & Marko Markovic Orchestra mellett Alsóörsre várják az Arakain cseh metálbandát is. A magyar könnyűzenei színteret olyan előadók képviselik a fesztiválon, mint az Edda, a Hooligans, Demjén Ferenc, Tóth Gabi, Deák Bill Gyula, Ganxta Zolee és a Kartel, a Paddy & The Rats, a Zorall, Tóth Gabi és az Ossian.
A jubileum alkalmából Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt jelképesen átadja a szervezőknek a település kulcsát annak elismeréseként, hogy immár másfél évtizede része Alsóörs életének a fesztivál – tette hozzá Dobai Attila.
A szervező a különleges események között említette a Class-FM rádióval együttműködésben szerdán megvalósuló élő Morning Show-adást, amelyet a Balatoni Hajózási Zrt. által külön erre a célra biztosított kompról sugároznak Siófok, Alsóörs, Balatonfüred és Tihany között hajózva. A kompra bárki felszállhat a siófoki kikötőben reggel hat órakor – emelte ki Dobai Attila.
Elmondta azt is, hogy az idei fesztivál keretében a motorosok szervezete, a Harley Owners Group (HOG) nemzetközi találkozót tart, melyen jelen lesz Nigel Villiers, a HOG szervezetének első számú vezetője, és olyan témák kerülnek majd terítékre, mint az elkövetkezendő időszak feladatai és a balesetmegelőzés.
A nagyközönség számára látványos sportbemutatókat terveznek, és a hagyományokhoz híven véradásra is lehetőség lesz a fesztiválon – fűzte hozzá Dobai Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.