Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. Május 03. 02:08, kedd | Helyi

Hatalmas sikert aratott a petőfis majális

Hatalmas sikert aratott a petőfis majális

Hétfőn - május 2-án – délután rendhagyó majálisra hívta a Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógus- és diákserege a környék lakóit és az iskolások szülői kollektíváját. A Comeius Családi Nap 16 órától kezdődött és több

. Egyrészt a Comenius hét megnyitó eseménye volt, másrészt jelképes köszönet volt az alapfokú alma mater beolvasztása, illetve a bezárás ellni sikeres mentőakcióért cserébe.
A programot Rideg István igazgató úr nyitotta meg, majd a Tempus Közalapítvány által koordinált „Rhythms Of Nature” - A természet ritmusa című Comenius-kiállítást nyitották meg az iskola aulájában. A megnyitón közreműködött Török Nikoletta (8.b) és Török Noémi (4.c) fuvolán, akik az Európa Unió „himnuszát” Beethoven: Örömódáját adták elő. Ezt követte „Az irány Észtország” pályázat díjkiosztója, majd Bellovits Kitti (8.a) magyarul és angolul adta elő – stílszerűen – Petőfi Sándor egyik versét.

A program ezt követően már az udvaron folytatódott tovább. A felettébb nagy metamorfózison átmenő, minden finomsággal megrakott iskolapadokat ezúttal a szülők népesítették be, miközben a családokat Kálnay Adél, a Közalkalmazotti Tanács elnöke köszöntötte. Adél néni a színpadra hívta az odaadó szülők egy csoportját, akik az iskolamentő akcióban kiemelkedő szerepet vállaltak, s egy-egy szál virággal köszönte meg e nemes harcban való részvételt. Az ünnepi pillanatok után aztán valóban az önfeledt szórakozás következett. Az emelvényen közel húszperces válogatás volt látható – a 2.a, a 2.b, a 4.a és a 4.c osztályok jóvoltából – a nagy sikerű Petőfi Gála műsorából. S jött a pedagógus-gyermek-szülő vetélkedők sokasága, valamint Comenius-sárkány röptetése, családi Ki nevet a végén? Játék, családi foci és családi rajzverseny.

A különleges nap egyik különlegessége volt, hogy a résztvevőket a tanári kar vendégelte meg, hiszen többek között a tanárok által sütött sütemények kerültek terítékre.

Az esemény kiváló hangulatban ért véget, amely egy gyors és közös (szülő-gyermek-pedagógus) pakolással zárult.

Meg nem erősített hírek szerint jövőre elképzelhető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.