Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 13. 10:26, kedd | Helyi

Házak, hidak, gerendák - a Ferrobeton jövőt épít

Házak, hidak, gerendák - a Ferrobeton jövőt épít

Egy fiatalemberrel találkoztam a pályaválasztási kiállításon. Ferrobeton emblémás munkaruha volt rajta. Büszkén mesélte, hogy mennyire szeret a vállalatnál dolgozni, és azt is, hogy szerkezet-lakatos szakmát tanul.

- Ezek szerint a vállalat egyre nagyobb hangsúlyt helyez arra, hogy „saját kezébe vegye” a munkaerő-utánpótlást?- fordulok Dubróvszky Gáborhoz, a Ferrobeton Zrt műszaki vezérigazgató-helyetteséhez:


- Természetesen. A vállalatunk egyik jellemzője, hogy mindig is fontosnak tartotta, hogy saját maga is részt vegyen a szakemberképzésben. Sajnos néhány éve megszűnt hazánkban a betonelemgyártó szakember-képzés, pedig a vállalatunk folyamatosan tudott a végzetteknek munkalehetőséget biztosítani. Reméljük, hogy a szakképzés változása ismét visszahozza ezt a szakmát is, mert jelenleg különösen nagy szükségünk van jó szakemberekre. Egyelőre még nincs komoly létszámhiányunk, de igyekszünk megoldásokat találni arra az esetre is, ha továbbnövekednek a megrendeléseink. Örömmel mondhatjuk, hogy jól működik a dunaújvárosi mellett a szolnoki és a Pécs-hirdi telephelyünk is. Sőt, nyáron a Dunakeszin lévő üzemünket újraindítottuk. A megrendeléseink növekedésével fontolgatjuk esetlegesen a munkaerő toborzást az ország másik részéből vagy a határaink melletti országokból is, hiszen a cégünk rendelkezik ukrajnai üzemmel is. Összességében az alvállalkozóinkkal együtt jelenleg több mint ötszötvenen dolgoznak a vállalatunknak. A hazai beruházási kedv megélénkülése mellett kedvező számunkra az is, hogy cégünk egy nemzetközi cégcsoport, az ír központú CRH-csoport tagja. Ez további lehetőséget jelent számunkra, amelyet az alap-anyagbeszerzés és az értékesítés területén tudunk érvényesíteni, így versenyképes árakon tudunk jó minőségű termékeket előállítani.

- Ezek szerint a társaság bővelkedik megrendelésekben?
- Már most elmondhatjuk, hogy a Ferrobeton Zrt eredményesen fogja az évet zárni. Érezzük az építőipar fellendülését. A teljesség igénye nélkül néhány jelentősebb munkánk: Részt vettünk a gödi Samsung beruházásban, de megemlíthetném a Nestlé bükki beruházását, amely során egy tízezer négyzetméteres gyártóüzem jön létre. Jelentős áthúzódó beruházás a Rétságon épülő Hi-Lex vállalat hatezer négyzetméteres új gyártóüzeme, amelynek építésében szintén részt veszünk. Nem hagyhatom ki a Prologis szigetszentmiklósi tízezer négyzetméteres beruházását sem, de a szilvásváradi lovas stadion és a diósgyőri futball stadion acélszerkezetét is mi gyártjuk. Az autópályák építése, felújítása is jelentős megrendelést biztosít számunkra. Így mi gyártottuk az M3 autópálya középső elválasztó sávjához az elemeket körülbelül negyvenhat kilométer hosszban. Mi készítjük a Hódmezővásárhelyet elkerülő út hídgerendáit is. Jövőre valószínű, hogy sorra fognak kerülni az M44-es autópálya, az M4-es autópálya építéséhez és a 2-es út bővítéséhez kapcsolódó hídépítési feladatok is. Kaposvár illetve Keszthely térségében is várhatóak jelentős útépítési projektek. Talán csak a családi ház építési ütem nő lassabban az általunk reméltnél, de már itt is látunk élénkülést.

- Elmondhatjuk, hogy a Ferrobeton biztonságosan zárja az idei évet és bizakodva kezdi a jövő évet…
-
Mindenképpen. És ez nem csupán a piaci körülményeken és a fellendülésen múlik. Mindenben számíthatunk vállalatunk dolgozóira. Büszkék vagyunk arra, hogy a Ferrobeton egy többgenerációs vállalkozás. Munkatársaink között számosan vannak olyanok, akiknek már a gyerekei is nálunk dolgoznak. Cégünk - a jogelődjét tekintve- már 61 éves, múltját, piaci részesedését, megrendelését tekintve jelentős vállalkozás, mégis fontosnak tartjuk, hogy ápoljuk a tradíciókat, odafigyeljünk a dolgozóinkra, erősítsük a közösségi érzést. Hiszünk abban, hogy mindezek egyszerre kapcsok a múltba, és lehetőséget mutatnak a jövőnek. Mi még mindig megünnepeljük magunkat az Építők napján, rendszeresen köszöntjük és elismerjük a jubiláló dolgozóinkat, fontosnak tartjuk, hogy velünk, nekünk, nálunk dolgoznak, hiszen a sikereinket az ő munkájuknak is köszönhetjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.