Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2011. Augusztus 14. 07:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Helikopterhiány a légimentőknél

Helikopterhiány a légimentőknél

Két éve nincs tartalék helikoptere a légi mentőknek, miután az egyetlen 2009-ben karbantartási munkálatok közben megsérült és azóta nem vásároltak másikat és a közbeszerzést sem írták ki.

Ugyanakkor a biztosítótól és a minisztériumtól kapott pénz már régen megérkezett az Országos Mentőszolgálathoz - értesült a Magyar Nemzet.

Tartalék gép nélkül működik két éve Magyarországon a légi mentés. Hét bázison összesen hét helikopter áll készenlétben. Többször előfordult, hogy javítás vagy karbantartás miatt valamelyik bázison nem volt légi jármű, ezért arra az időre az adott térségben szünetelt a légi mentés.

Két éve karbantartás közben sérült meg egy mentőhelikopter a balatonfüredi légibázison, s miután a javíttatás többe került volna, mint egy új gép, ezért úgy döntöttek inkább újat vásárolnak helyette.

A lap információi szerint biztosítótól és a minisztériumtól kapott pénz már megérkezett az Országos Mentőszolgálathoz, de a közbeszerzési pályázatot még nem tették közzé. Megkérdezésükre a mentőszolgálat elmondta, hogy a tender még előkészítés alatt áll, de hamarosan kiírják a pályázatot.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: mentő

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték a hódmezővásárhelyi kettős emberölés elkövetőjét

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolta élettársa szüleit 2018-ban Hódmezővásárhelyen

2020. Október 21. 06:00, szerda | Kék hírek

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult hétfőn;

2020. Október 20. 12:54, kedd | Kék hírek

Fojtogatta feleségét, majd szexképeket küldött róla a nő munkahelyére

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy gyömrői férfival szemben, aki fojtogatta a feleségét, mert az el akart tőle válni, és később is zaklatta.

2020. Október 19. 13:57, hétfő | Kék hírek

Kilenc milliós kárt okoztak egy műszaki áruháznak

A gyanú szerint a férfi apránként ellopta az elektronikai cikkeket, majd nevelt lányának adta, aki az interneten eladta őket.