Városlista
2021. május 11, kedd - Ferenc

Hírek

2013. Április 08. 02:08, hétfő | Helyi

Helyi védelmi bizottság ülésezett Kulcson

Helyi védelmi bizottság ülésezett Kulcson

A Fejér megyei Kulcson a partfalcsúszás miatt összeült a dunaújvárosi járás helyi védelmi bizottsága április 5-én, pénteken délelőtt.

A település üdülőrészében, a Sőtér sétányon tegnap tovább süllyedt a löszfal, és a hajóállomás fölött is csúszik a meredek partfal az alsóbb ingatlanok felé. A védelmi bizottság geotechnikai szakértő véleményére alapozva feladatokat határozott meg az önkormányzat és az állampolgárok részére egyaránt. Az érintett területeken naponta mérni kell a vízszintet a figyelő kutakban, valamint az ásott kutakban. A hajóállomás feletti területen szintén napi rendszerességgel mérni szükséges a mozgó talaj és az épületek közötti távolságot. A talajsüllyedés a lakosságra egyik helyszínen sem jelent közvetlen veszélyt. Emellett Kulcs polgármestere II. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a településen.

Fejér megyében reggel óta háromszor riasztották vízeltávolításhoz a hivatásos és önkormányzati tűzoltókat. Polgárdiban egy családi ház pincéjében körülbelül nyolcvan centiméter magasan gyűlt össze a víz, amely a kazánt veszélyeztette. Bodajkon egy társasház alagsorába, Móron egy családi ház pincéjébe tört be a víz. Mindhárom helyszínen a tűzoltók kiszivattyúzták a vizet.

Címkék: belvíz, kulcs, löszpart, omlás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 01. 09:09, csütörtök | Helyi

LAKÁSUKON ÁRULTÁK A KÁBÍTÓSZERT

Egy dunaújvárosi férfit és élettársát fogták el a rendőrök, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószert adtak el több embernek.

2021. Március 02. 00:00, kedd | Helyi

TETTEN ÉRT SZABÁLYSÉRTŐ

A rendőrök elejét vették a tragédiáknak a 7-es számú főúton, Székesfehérvárnál.

2021. Március 01. 12:19, hétfő | Helyi

EMLÉKEZETES SZÜLETÉSNAP

Zétény a harmadik születésnapján rendőrautóval érkezett a ,,munkahelyére”.

2021. Február 23. 00:00, kedd | Helyi

SZABÁLYTALAN RAKOMÁNYRÖGZÍTÉS MIATT SZŰRTÉK KI A FORGALOMBÓL

A rendőrök megakadályozták a tehergépkocsi továbbhaladását.