Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2013. Április 08. 02:08, hétfő | Helyi

Helyi védelmi bizottság ülésezett Kulcson

Helyi védelmi bizottság ülésezett Kulcson

A Fejér megyei Kulcson a partfalcsúszás miatt összeült a dunaújvárosi járás helyi védelmi bizottsága április 5-én, pénteken délelőtt.

A település üdülőrészében, a Sőtér sétányon tegnap tovább süllyedt a löszfal, és a hajóállomás fölött is csúszik a meredek partfal az alsóbb ingatlanok felé. A védelmi bizottság geotechnikai szakértő véleményére alapozva feladatokat határozott meg az önkormányzat és az állampolgárok részére egyaránt. Az érintett területeken naponta mérni kell a vízszintet a figyelő kutakban, valamint az ásott kutakban. A hajóállomás feletti területen szintén napi rendszerességgel mérni szükséges a mozgó talaj és az épületek közötti távolságot. A talajsüllyedés a lakosságra egyik helyszínen sem jelent közvetlen veszélyt. Emellett Kulcs polgármestere II. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a településen.

Fejér megyében reggel óta háromszor riasztották vízeltávolításhoz a hivatásos és önkormányzati tűzoltókat. Polgárdiban egy családi ház pincéjében körülbelül nyolcvan centiméter magasan gyűlt össze a víz, amely a kazánt veszélyeztette. Bodajkon egy társasház alagsorába, Móron egy családi ház pincéjébe tört be a víz. Mindhárom helyszínen a tűzoltók kiszivattyúzták a vizet.

Címkék: belvíz, kulcs, löszpart, omlás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 16. 07:18, péntek | Helyi

Dunaferr: botrányos a helyzet

A Vasmű krízishelyzete továbbtart. A cégvezetés vagy annak képviselői nagyvállalathoz nem épp illendő stílusú közleményben kérték, hogy ne nyilatkozzon Cserna Gábor és az MSZP sem a vállalat helyzetéről.

2020. Október 15. 20:00, csütörtök | Helyi

Az októberi közgyűlés főbb döntései

A pentelei főtérről áttelepítendő a szovjet emlékmű, kollégiumból rendőrlakások, lesz Borovszky Ambrus eméékpark.

2020. Október 12. 13:08, hétfő | Helyi

Pintér Tamás csütörtök délelőttre összehívta városunk közgyűlését

A szokottnál kevesebb téma szerepel az október 15-én esedékes közgyűlésen. Rendeződhet a kertváros kollégium jövője. Módosul több háziorvosi körzet szerződése, Új tagokat választanak egy területcserét előkészítő bizottságba.

2020. Október 02. 09:54, péntek | Helyi

Folytatódik a lomtalanítás Dunaújvárosban

Ezúttal a Béke városrészben folytatódik a lomtalanítás.