Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 18. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: orientpress

Hétezren hajózhatnak ingyen augusztus 20-án

Hétezren hajózhatnak ingyen augusztus 20-án

Közel hétezren hajózhatnak díjmenetesen a fővárosban augusztus 20-án. A Magyar Hajózási Országos Szövetség ugyanis az ünnep alkalmából 22 hajóval áll az érdeklődök rendelkezésére, akik előzetes regisztráció után ingyenesen szállhatnak vízre. A szervezők elmondták a civil kezdeményezés célja, a kulturált közös politikamentes ünneplés megteremtése.

„A programot idén először rendezzük meg, de a jövőben minden évben meg kívánjuk ismételni” – mondta Szalma Botond, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke pénteken. - „Szeretnénk megmutatni, hogy létezik még magyar hajózás. Reméljük, hogy minél több gyermek is részt vesz majd a programon, hiszen ezek közül a gyerekek közül kerülhetnek ki a jövő hajósai” - fogalmazott.

A részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a hajózni vágyók a www.hajosunnep.hu weboldalon tehetnek meg. A jelentkezést 19-én zárják le, ezt követően mindenkit, aki még időben regisztrálta magát, emailben értesítenek a hajó indulásának időpontjáról. Eddig már közel 3000 jelentkeztek, ezért érdemes minél hamarabb feliratkozni.

A hajók augusztus 20-án a Lánchíd pesti hídfőjének két oldalán található 2-2 állomásról indulnak 10 és 12 óra között. A kirándulás nagyjából fél órás lesz, mely alatt a hajóskapitányok a turistahajók által is általában bejárt szakaszt teszik meg. Az akcióban több mint 900 hátrányos helyzetű gyermek is részt vesz, ők a Jászai Mari téren szállnak vízre. A programot délben hajókürt koncert zárja, melyre a hajók alakzatba állnak a Duna, Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán.

A program egy jótékonysági akcióval is összekapcsolódik. A fedélzetre lépők az SOS Gyermekfalvak munkáját támogathatják 100 forinttal. Az adományokat kihelyezett urnákban gyűjtik össze, melynek célhoz jutását a MAHOSZ garantálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.