Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Július 03. 17:34, kedd | PR

Hiánycikk a prémium irodaház

Hiánycikk a prémium irodaház

A magánlakás piachoz hasonlóan izgalmas jelenleg az iroda piac is. A befektetőket minden érdekli, ami ingatlan, hiszen jó befektetés a vétel. Az iroda szegmensben van, ami kifejezetten keresett -

-bérlői és vevői oldalon egyaránt.

Még nem vagyunk a csúcson

Bizakodóak a szakértők, nem véletlenül épül és népesül be gyorsan igen sok irodaház - elsősorban Budapesten. Az olyan régebbi piaci szereplők, mint az In-Management, egyre értékesebbnek bizonyuló portfólióval állnak a vásárlók és bérlők rendelkezésére.

A jövő befektetésének az ipari/logisztikai ingatlanokat, és a kiskereskedelmi szegmenst tartják, ahogy ezt a 2018 júniusi ‘Valuation and Investment 2018’ konferencia meghívott szakértői is megerősítették.
Azt érdemes a prognózisokhoz hozzátenni, hogy az ingatlanpiac klasszikusan kiszámíthatatlan, mivel sok komponensű. Az érdeklődés és az árak csúcsra érését és az azt követő visszaesést még a profi elemzők sem tudják pontosan megtippelni.
Gondoljunk csak a budapesti lakáspiacra, ahol már az idei év elejére jósolták a fordulatot. Ennek ellenére továbbra is megállíthatatlanok a vevők, és bár emelni már nehéz az árszintet, a most eladósorban levő ingatlanok akár pár héten belül elkelnek.
A régióban Magyarország - Szlovákia és Csehország mellett - felfelé menő ingatlanpiaccal dicsekedhet. Romániában már lanyhul az érdeklődés, Lengyelországból pedig elszivárognak a befektetők.A lakásiroda már a múlté

Idehaza a prémium irodaházakba érdemes leginkább befektetni, ezen a téren ugyanis még mindig nagyobb a bérlői kereslet, mint a kínálat. Sokan szeretnének igazán minőségi és a mai követelményeknek megfelelő irodaházat bérelni, ám inkább a közép kategóriában lehet válogatni.
Ez nem újkeletű jelenség. Már 2017-ben arról lehetett olvasni, hogy az A és B kategóriás irodaházak iránt növekedett az érdeklődés. A 2016-os 54 százalék helyett akkor 60 százaléka kereste az érdeklődőknek a magasabb színvonalú szolgáltatásokat.
Már 2017-ben jellemző volt, hogy kevesebb cég szeretett volna házban, lakásban kialakított irodába költözni. A kisebb alapterületű lakásirodák azóta még inkább veszítettek népszerűségükből. Ez az albérlet boomnak is köszönhető, amely felhajtotta a lakások árát - így kifizetődőbb lett irodaházban működtetni a céget.

Az A és B kategória keresettsége annak is a következménye, hogy általában a prémium irodákba ‘komoly’ cégek költöznek, amelyek folyamatosan hosszabbítják az ott tartózkodásukat, és kevésbé mobilisak. Ezeknél a helyeknél tehát ritkább az üresedés. Nem véletlenül lendült fel - a nagy érdeklődés nyomán - a prémium és fenntartható irodaházak fejlesztése, többek közt a Váci úti irodafolyosón, Észak- és Dél-Budán. Így bővül és bővülni fog a kínálat a közeljövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 21. 23:41, kedd | PR

A legfontosabb tippek melltartó mosáshoz

Melltartót választani a nők többségének fogós feladat. Rengeteg fazon, típus, márka létezik, és szinte nincs két egyforma női alkat.

2019. Május 13. 10:00, hétfő | PR

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat.