Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Április 02. 12:22, szombat | Helyi

Hírek és rémhírek a vasműs nyugdíjasok ebédjegyéről

Hírek  és rémhírek a vasműs nyugdíjasok ebédjegyéről

Azt a hírt kaptuk, hogy megszűnik április 1-jétől a vasműs nyugdíjasok olcsóbb melegétkezési lehetősége. A hír nem csupán a kisnyugdíjasokat érintette kellemetlenül, hanem aggodalommal tölti el a város közétkeztetést végző vendégl

Mucsi Zoltán, elnök az alábbiakat közölte honlapunkkal:

A jelenleg érvényes szabályozás szerint a Dunaferr Társaságcsoporttól nyugdíjba vonultakat jelenleg is megilleti az ún. kedvezményes melegétkezés.

Tényként kell rögzítenem, hogy több hónap óta tart a társaságcsoport szintű KSz módosításával kapcsolatos érdekegyeztetés, amelynél abban állapodtunk meg, hogy az aláírás után egy bizonyos türelmi idő leteltével ez a juttatási forma néhány más nyugdíjasokat érintő juttatással együtt meg fog szűnni.

Az anyag jelenleg az ISD Dunaferr Zrt. Igazgatótanácsánál van, és az informális híradások alapján azt tudom közölni, hogy várhatóan április első felében az Igazgatótanács döntést fog hozni a szociális partnerek között megkötött megállapodás tervezetéről.

Ez az információ a szokásos álhír kategóriába tartozik, és furcsának tartom, hogy a "panaszkodók" miért nem a nyugdíjas szakszervezetünk elnökéhez - aki éppen tegnap délután tartott fogadóórát az MMK-ban -, vagy hozzánk fordulnak kérdéseikkel.

Kétségtelen, hogy a nyugdíjasok a tervezett változásokról tudnak, de úgy gondolom, hogy nem kellene sürgetni a rosszat. Miért a tervezett változás, adódik a kérdés. Azért, mert a teherbíró képesség már nem elég ahhoz, hogy az aktív korból kikerült munkavállalókat nyugdíjuk nagyságától és élethelyzetüktől függetlenül továbbra is támogathassuk. A vezetés álláspontja szerint a nyugdíjasok helyzetének kezelése állami és önkormányzati feladat. Természetesen a "szálakat" nem vágjuk el véglegesen, mert a tervezet szerint a rászorult - igen nehéz anyagi helyzetben lévő - nyugdíjasok a jövőben a munkáltató által alapított Bonita Alapítványtól kérhetnek anyagi segítséget. A kuratóriumban a Vasas Szakszervezet delegáltjai és a nyugdíjasok képviselői is ott vannak.

Sajnos nem először tapasztaljuk, hogy a nyugdíjasok - elsősorban a nem szakszervezeti tagok - hátulról támadják a Vasas Szakszervezetet.

Ennyit az objektív tájékoztatás érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.