Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Szeptember 27. 21:05, csütörtök | Helyi

Hirtelen közgyűlés, négy téma

Hirtelen közgyűlés, négy téma

Nagy-hirtelen összehívott rendkívüli közgyűlés döntött 2012 09 27-én négy kérdésben. Gyors támogatás a kézilabda akadémiának, egy élményfürdői elszámolás, szabad strand-pályázat és egy zárt ülési döntés.

Hirtelen közgyűlés, négy téma

Nagy-hirtelen összehívott rendkívüli közgyűlés döntött 2012 09 27-én négy kérdésben. Gyors támogatás a kézilabda akadémiának, egy élményfürdői elszámolás, szabadstrand-pályázat és egy zárt ülési döntés.

A Dunaújvárosi Főiskola - Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Közhasznú Nonprofit Kft. 10 millió forint összegű visszafizetendő támogatás kérelmével fordult az önkormányzathoz, a szeptemberi elmaradt és az októberben esedékes munkabérek, a szeptemberben elmaradt és októberben esedékes járulékfizetések, a szeptemberben elmaradt és októberben esedékes megbízási díjak és versenyeztetéssel összefüggő kiadások rendezése végett. A visszafizetés garanciája, hogy a Kormány 1257/2012. (VII. 25.) számú határozata alapján az akadémia 50 millió Ft állami támogatást kap a közeljövőben; a Magyar Kézilabda Szövetség határozata alapján pedig a kézilabda akadémia 355 millió Ft társasági adó lehívására jogosult.

A közgyűlés egyhangúlag megszavazta a gyors segítségnyújtást a 10 millió forint visszafizetési határidejét 2012. október 31.-ében megjelölve.

A Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. idén augusztusban pályázatot nyújtott be a Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése címen meghirdetett kiírásra. Időközben változott a pályázat feltételrendszere, a pályázat beadási határideje pedig augusztus 31-ről október 1-re módosult. E változások lehetővé teszik a korábban beadott pályázat módosítását közgyűlési jóváhagyás esetén.

A közgyűlés vitájában elhangzott, hogy olyan fejlesztésekre célszerű pályázni, amelyek a későbbi fenntartás során nem terhelik számottevően a város költségvetését. A pályázathoz nem kell önrész, de az áfa az önkormányzatot terhelheti. Egy kérdésre válaszolva Szántó Ákos, a turisztikai kft. ügyvezető megerősítette, hogy a pályázati keretösszeg jelentős részét zárolták kerékpárutak építésére. Az egy pályázatja adható maximális támogatás 500 millió forint. Elsősorban a szabad strand vízminőségének javítása a megcélzott fejlesztés, de gyermekbarát játszótér kialakítása és más közösségi célú fejlesztés (például a remix épület rekonstrukciója) is indokolt lehet. Felmerült turisztikai vonzerőként a Szent Pantaleon monostor maradványainak bemutathatósága is, amit több képviselő feleslegesnek vélt, ám Cserna Gábor polgármester indokoltnak tartotta a lehetőség megragadását, hiszen az a várostörténet fontos eleme.

A vita végeztével a közgyűlés támogatta a pályázat átdolgozását. Ám hogy az elképzelésekből mi valósulhat majd meg, az a pályázatok elbírálása után derül majd ki.

Az élményfürdő próbaüzemének költségeit a CIB bankcsoporttal kötött egyezség fejében vállalta annakidején az önkormányzat. Ám a tételek lezárása után derült ki, hogy jelentős mennyiségű vizet vételezett a medencék feltöltésére a komplexum a tűzoltás számára kiépített rendszeren keresztül is. Ennek a vízmennyiségnek a csatornarendszeren és tisztítóműn történő átvezetésének a díja, ami mintegy 35 millió forint, mindmáig rendezetlen. A közgyűlés most pontot tett a hosszú ideje rendezetlen ügy végére, az általános tartalék terhére kell azt rendezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.