Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 17. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti/Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hivatalosan is köszöntötték a Shanghai Airlines két új budapesti járatát

Hivatalosan is köszöntötték a Shanghai Airlines két új budapesti járatát

Hivatalosan is köszöntötték a Shanghai Airlines tavaly év végén elindult két új budapesti járatát.

Hszian, illetve Csengtu érintésével az első járatok december 30-án, illetve 31-én érkeztek meg Sanghajból, és a meghirdetett menetrend szerint hetente kétszer közlekednek.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntő beszédében elmondta, a kormány keleti nyitás politikájának sikere, hogy egy év alatt négy új Magyarország és Kína közötti légi járatot nyitottak meg. De a keleti nyitásnak nem csak ezeket, hanem új munkahelyeket, befektetéseket, és a két ország közelebb hozását is köszönhetik - tette hozzá.

Emellett hangsúlyozta, az összeköttetés javítása mindkét fél érdeke, mert minél több turista és befektetés érkezik az országba, annál több lesz a bevétel. Megjegyezte, hogy Kína a világ legnagyobb küldő országa, Magyarországra tavaly közel negyedmillió kínai turista érkezett, és a következő években számuk akár a mostani többszörösére is emelkedhet.

Magyar Levente közölte, a kormány továbbra is elkötelezett a mellett, hogy tovább diverzifikálja az ország és Budapest légiközlekedési kapcsolatait, ehhez a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport minden kormányzati segítséget megkap.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója köszöntő beszédében elmondta, a két új összeköttetéssel Magyarország lett a Kínával légi úton legjobban összekötött ország a kelet-közép-európai régióban. A két ország között most már heti 13 közvetlen járat közlekedik öt különböző városba. A kínai turisták száma tavaly 220 ezer volt, és idén további bővülésre számítanak - tette hozzá. Megjegyezte, hogy az elmúlt időszakban a repülőtér több, a kínai turistáknak kedvező változást vezetett be: a nagyobb üzletekben már elfogadják a népszerű kínai fizetési módokat, és kínai feliratokkal is bővítették az utastájékoztató táblákat.

Csie Csiu, a Shanghai Airlines anyavállalata, a China Eastern Airlines regionális vezetője azt emelte ki, hogy sanghaji központjukból a világ minden tájára repülnek, tavaly 130 millió utast szállítottak, ez alapján a világ 10 legnagyobb légitársasága közé tartoznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.