Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Július 26. 08:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan függ össze az anyatej és az ételallergia?

Hogyan függ össze az anyatej és az ételallergia?

Sokan vitatkoznak azzal az állítással, hogy az anyatej a legjobb a csecsemők számára.

Ugyanakkor az Egészségügyi Világszervezet is azt ajánlja, hogy a baba hat hónapos koráig szoptassák a csecsemőt, miközben mások szerint ez ételallergiát okozhat - írja az ABC.

A szoptatott csecsemők ugyanis kevésbé hajlamosak a fertőzésekre, s esetükben alacsonyabb a kockázat az elhízásra, valamint a cukorbetegség kialakulására is, életük további szakaszaiban. Ugyanakkor az ételallergia kérdéskörében kevésbé tisztázottak az anyatej jótékony hatásai. Egy időben a szakértők azt javasolták, hogy kizárólag anyatejjel etessék a babákat hat hónapos korukig, ezzel is csökkentve az allergia kialakulásának kockázatát. Azóta azonban ez az ajánlás megváltozott.

Allergia-szakértők most úgy vélik, hogy a szoptatás nem okozza, de nem is akadályozza meg az ételallergia kialakulását. Egy friss tanulmány azonban kimutatta, hogy azok a gyermekek, akiket hat hónapos korukig kizárólag szoptattak, nagyobb veszélynek voltak kitéve a mogyoróallergia kialakulásának.

Nemrégiben azt is kimutatták, hogy azoknál a csecsemőknél, akik az anyatej mellett más táplálékot is kaptak az első hat hónapban, kevésbé alakult ki mogyoróallergia.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 17:08, csütörtök | Életmód

A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok

A klímakutatók, elsősorban a professzorok jóval többet repülnek, mint a többi tudós, de hajlamosabbak is arra, hogy lépéseket tegyenek repülőútjaik csökkentésére vagy ellentételezésére -derült ki egy globális elemzésből.

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben

2020. Október 18. 16:01, vasárnap | Életmód

Az éghajlat megváltozása okozhatta a korai emberfajok vesztét

Az éghajlat megváltozása valószínűleg kulcsszerepet játszott a korai emberfajok kihalásában

2020. Október 16. 18:02, péntek | Életmód

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik egy friss brit kutatás szerint.