Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Július 20. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan függ össze az apák munkája a születési rendellenességekkel?

Hogyan függ össze az apák munkája a születési rendellenességekkel?

Bizonyos típusú férfiak által végzett munkák születési rendellenességet okozhatnak csemetéjüknél - mutatott rá egy új tanulmány, amelyről a Fox News számol be. A kutatók 14 ezer apa munkahelyi adatait elemezték, amik mintegy 63 foglalkozást foglalnak magukba.

Nem meglepő, hogy a születési rendellenességek szempontjából a legveszélyesebbek a nagy stresszel járó munkák. Leginkább azoknál a gyerekeknél valósínűbb, hogy gyermekkorukban valamilyen rendellenesség alakul ki náluk, akiknek apukájuk matematikus, fizikus, programozó, művész, fényképész, élelmiszer-áruházban dolgozó, tájépítész, fodrász, sminkes vagy éppen vegyiparban dolgozó.

Arra vonatkozóan azonban nincs bizonyíték, hogy az apák vegyi anyagokkal/vegyszerekkel való munkája növelné a gyermekkori rendellenességek kialakulásának kockázatát.

Ugyanakkor az oldószerekkel való munka - művészek, vegyipari dolgozók, gyógyszerészek - esetében kimutatták, hogy megnöveli a gyermekeknél a szem, a szív, valamint a bélrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 17:08, csütörtök | Életmód

A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok

A klímakutatók, elsősorban a professzorok jóval többet repülnek, mint a többi tudós, de hajlamosabbak is arra, hogy lépéseket tegyenek repülőútjaik csökkentésére vagy ellentételezésére -derült ki egy globális elemzésből.

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben

2020. Október 18. 16:01, vasárnap | Életmód

Az éghajlat megváltozása okozhatta a korai emberfajok vesztét

Az éghajlat megváltozása valószínűleg kulcsszerepet játszott a korai emberfajok kihalásában

2020. Október 16. 18:02, péntek | Életmód

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik egy friss brit kutatás szerint.