Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan küzdjünk meg a fiatalkori fibromyalgiával?

Hogyan küzdjünk meg a fiatalkori fibromyalgiával?

Egyik szülő sem szereti látni, hogyha fájdalommal küzd gyermeke, a fiatalkori fibromyalgiában szenvedők azonban nap mint nap súlyos fájdalmakkal néznek szembe. Ez egy krónikus fájdalom, aminek pontos okai nem ismertek. A Fox News most összegyűjtött néhány tippet, hogyan lehet kezelni betegséget.

A betegség a gyerekek mintegy 6 százalékát érinti, s 75 százalékban öröklődik. A diagnózist gyakran csak számos teszt és más betegségek kizárása után állapítják meg.
Tünetei: mozgásszervi fájdalom, krónikus fájdalom, amely legalább három hónapig folyamatos. Emellett fáradékonyság, fejfájás, zsibbadás, alvási zavarok jelentkezhetnek.
A gyerekeknél a gyakori és sokszor elviselhetetlen fájdalom miatt a betegség következtében gyakran jelentkezik szorongás és depresszió. Ezért a kezelés is összetett.
A reumatológus segíthet a leginkább a betegség kezelésében, aki mozgásterápia mellett gyógyszerrel is csökkenti a fizikai fájdalmat. A fizioterápia segít a testi, a pszichológus pedig a lelki gyógyulásban. A kényelmes mozgás, gyaloglás, biciklizés, úszás támogatást ad a testnek a könnyebb fizikai fájdalmakkal való megküzdésben - ugyanis, hogyha a fájdalom miatt elengedi magát a gyermek, annál merevebb lesz a mozgása kínjai csak fokozódnak. Az akupunktúrát is számos helyen használják a fájdalom csökkentésére.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 25. 15:32, vasárnap | Életmód

Koponyák alapján alkottak látványos 3D-modelleket a kutyák agyáról magyar kutatók

Digitalizált koponyák alapján rekonstruálták az ELTE és a Kaposvári Egyetem kutatói 24 kutyafajta és 4 vadon élő farkasféle agyát - tájékoztatta az ELTE az MTI-t.

2020. Október 25. 07:00, vasárnap | Életmód

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

A gyógyszerpiac első igazán hatékony izomgörcsoldója lehet az MPH-220 nevű hatóanyag-jelölt - mondta a gyógyszer-fejlesztést végző, Motor Farmakológia Kutatócsoport vezetője szombaton az M1 csatornán.

2020. Október 22. 17:08, csütörtök | Életmód

A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok

A klímakutatók, elsősorban a professzorok jóval többet repülnek, mint a többi tudós, de hajlamosabbak is arra, hogy lépéseket tegyenek repülőútjaik csökkentésére vagy ellentételezésére -derült ki egy globális elemzésből.

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben