Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2019. December 06. 13:06, péntek | PR

Hogyan lehet költséghatékony a külföldre költözködés?

Hogyan lehet költséghatékony a külföldre költözködés?

Egyre többen költöznek külföldre munkát vállalni. A kinti bérleti díjakon komoly összegeket lehet spórolni, ha saját bútorral érkezünk, de egy túlárazott költözés miatt már nem biztos, hogy megéri.

Az Európai Unión belüli költözés már szinte mindennapossá vált. Számtalan magyar pakolta már fel a családot és próbált szerencsét az unión belül, ám az első lépések igen költségesek tudnak lenni, így érdemes mérlegelni a költségtételek lehetséges faragását. Olcsóbban bérelhetjük például az új lakást, ha a saját bútorainkkal és háztartási gépeinkkel rendezzük be. Természetesen van néhány tényező, amit figyelembe kell venni.

Milyenek a helyi viszonyok?

Az új helyen várhatóan egészen más körülmények fogadnak majd, mint itthon. Pontosan fel kell mérni például, hogy a bútoraink beférnek-e az új lakásba és ennek függvényében mérlegelni, hogy mit és mennyit viszünk magunkkal.

Új háztartási gépek vásárlása igen költségesek lehet, ezért ezen is sokat tudunk spórolni, ugyanakkor tudni kell, hogy még az unión belül sem feltétlen azonos feszültséggel vagy dugóval vannak ellátva az elektromos hálózatok. Angliában például egy átalakítóval tudjuk csak csatlakoztatni a készülékeinket, ami nem nagy kiadás, de számítani kell esetleges kellemetlenségekre.Tud-e segíteni valaki?

Nem mindegy, hogy a költöztetéshez csak szállítást kérünk, vagy a bútorok és ingóságok mozgatására is szükség van. A költöztetési árak nagy mértékben változhatnak, ha rakodással, vagy rakodás nélkül kérjük a szolgáltatást, illetve csak idehaza, vagy a célállomásnál is tudunk segítséget szerezni. Érdemes ezt előre megszervezni, mert komoly összegekkel tudja karcsúsítani a végszámlát.

A költözési díj tételei

A rakodás mellett vannak olyan további tételek, amiket nem azonosan számláznak a költöztetési cégek. A tarifa megállapításakor például kevesen tudják, hogy a távolság miatt nem csak a km díj növekszik, hanem a tengelyen töltött idő maximálása miatt plusz sofőr biztosítására is szükség lehet, ami szintén emeli az árat.

Kiszállási díjat sem egységesen számolnak fel a költöztető cégek, mint ahogy a visszafelé történő üres fuvar költségét is másként számolhatják. Vannak cégek, amik a visszaúton más fuvart is fel tudnak venni, így ezek nem, vagy kedvezőbb áron számolják a visszfuvar tarifáját.

Hasznos lehet az ismerősöktől érkező ajánlás, ám emellett nagyon fontos, hogy minden esetben több helyről kérjünk személyre szabott árajánlatot, amit a cég a ténylegesen költöztetendő tárgyak szemrevételezése után és nem becslés alapján ad.
Az árajánlatban kérjünk részletezést a felszámolandó tételekről külön tekintettel az esetleges rejtett költségek felmerülésére. A tételek és tarifák összehasonlítása után már informált döntést tudunk hozni, hogy melyik szolgáltatót válasszuk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 05. 17:45, péntek | PR

Gyönyörű vízpart közeli szálláshelyeket lehet találni Dömsödön

Sokan várták már azt, hogy a hideg évszakunknak búcsút inthessünk, és végre jöjjön a kellemes tavaszi, melegebb időjárás.

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 09. 15:40, kedd | PR

Így készülj diákmunkával a diploma utáni munkába állásra

Megváltozott a világ körülöttünk és sokkal fontosabb lett, hogy már a felsőoktatási tanulmányok alatt tudatosan készülj a majdani munkába állásodra. Ebben segíthet a diákmunka, de nem mindegy hogyan és miben.

2021. Február 09. 12:41, kedd | PR

Gyakori kérdések és válaszok az autópálya-matricákról

Az autópálya-matricákkal kapcsolatban számtalan kérdés merülhet fel. Összeszedtük ezek közül a leggyakoribbakat, és megmutatjuk, hogy tud ezekre választ kapni, vagy hová kell fordulni speciális esetben.