Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2019. December 06. 13:06, péntek | PR

Hogyan lehet költséghatékony a külföldre költözködés?

Hogyan lehet költséghatékony a külföldre költözködés?

Egyre többen költöznek külföldre munkát vállalni. A kinti bérleti díjakon komoly összegeket lehet spórolni, ha saját bútorral érkezünk, de egy túlárazott költözés miatt már nem biztos, hogy megéri.

Az Európai Unión belüli költözés már szinte mindennapossá vált. Számtalan magyar pakolta már fel a családot és próbált szerencsét az unión belül, ám az első lépések igen költségesek tudnak lenni, így érdemes mérlegelni a költségtételek lehetséges faragását. Olcsóbban bérelhetjük például az új lakást, ha a saját bútorainkkal és háztartási gépeinkkel rendezzük be. Természetesen van néhány tényező, amit figyelembe kell venni.

Milyenek a helyi viszonyok?

Az új helyen várhatóan egészen más körülmények fogadnak majd, mint itthon. Pontosan fel kell mérni például, hogy a bútoraink beférnek-e az új lakásba és ennek függvényében mérlegelni, hogy mit és mennyit viszünk magunkkal.

Új háztartási gépek vásárlása igen költségesek lehet, ezért ezen is sokat tudunk spórolni, ugyanakkor tudni kell, hogy még az unión belül sem feltétlen azonos feszültséggel vagy dugóval vannak ellátva az elektromos hálózatok. Angliában például egy átalakítóval tudjuk csak csatlakoztatni a készülékeinket, ami nem nagy kiadás, de számítani kell esetleges kellemetlenségekre.Tud-e segíteni valaki?

Nem mindegy, hogy a költöztetéshez csak szállítást kérünk, vagy a bútorok és ingóságok mozgatására is szükség van. A költöztetési árak nagy mértékben változhatnak, ha rakodással, vagy rakodás nélkül kérjük a szolgáltatást, illetve csak idehaza, vagy a célállomásnál is tudunk segítséget szerezni. Érdemes ezt előre megszervezni, mert komoly összegekkel tudja karcsúsítani a végszámlát.

A költözési díj tételei

A rakodás mellett vannak olyan további tételek, amiket nem azonosan számláznak a költöztetési cégek. A tarifa megállapításakor például kevesen tudják, hogy a távolság miatt nem csak a km díj növekszik, hanem a tengelyen töltött idő maximálása miatt plusz sofőr biztosítására is szükség lehet, ami szintén emeli az árat.

Kiszállási díjat sem egységesen számolnak fel a költöztető cégek, mint ahogy a visszafelé történő üres fuvar költségét is másként számolhatják. Vannak cégek, amik a visszaúton más fuvart is fel tudnak venni, így ezek nem, vagy kedvezőbb áron számolják a visszfuvar tarifáját.

Hasznos lehet az ismerősöktől érkező ajánlás, ám emellett nagyon fontos, hogy minden esetben több helyről kérjünk személyre szabott árajánlatot, amit a cég a ténylegesen költöztetendő tárgyak szemrevételezése után és nem becslés alapján ad.
Az árajánlatban kérjünk részletezést a felszámolandó tételekről külön tekintettel az esetleges rejtett költségek felmerülésére. A tételek és tarifák összehasonlítása után már informált döntést tudunk hozni, hogy melyik szolgáltatót válasszuk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:20, szerda | PR

Szuper receptek kölessel

Unod a rizst, a tésztát és a krumplit? Szeretnél változatosabban étkezni? A köles egy olyan jolly joker, amit nagyon sokféleképpen el tudsz készíteni.

2020. Február 05. 18:17, szerda | PR

Ingázó élet, avagy mit vegyél számításba üzleti út esetén

Jó néhány honfitársunk él ingázó életet munkából kifolyólag. Lehetnek ők felsővezetők, akik portékájukkal terjeszkedni szeretnének a nagyvilágba -

2020. Január 24. 15:06, péntek | PR

Mikor és hogyan érdemes hitelünket előtörleszteni?

Jelzáloghitel vagy személyi kölcsön esetén lehetőséget biztosít a hitelintézet arra, hogy előtörlessz, azaz, hogy egy nagyobb összeget egyben visszafizess a hiteled futamideje lejárta előtt.