Városlista
2019. szeptember 24, kedd - Gellért

Hírek

2019. Szeptember 06. 15:41, péntek | PR

Hogyan működik a hőszivattyú?

Hogyan működik a hőszivattyú?

Sokan emlegetik úgy, mint a legfenntarthatóbb fűtés és melegvíz szerzési megoldás. És valóban – a hőszivattyú károsanyag kibocsátás nélkül igen magas hatékonyságra képes. Nézzük meg, pontosan miként!

Tömören és röviden megfogalmazva a berendezés működési elve a következő: a környezetből, azaz a levegőből, a talajból és talajvízből kivonja a hőt, és leadja az épület belsejében. Kis túlzással egy fordított hűtőszekrényről beszélünk (hiszen az saját belső teréből vonja ki a meleget, és adja le kívül), amely az energiatakarékosság olyan magas szintjével dolgozik, hogy joggal tekintik a környezettudatos jövő egyik legoptimálisabb technológiájának. A hőszivattyú működése ráadásul csendes, tiszta és megbízható, nem csoda tehát, hogy viszonylag magas beszerzési és beszerelési költsége ellenére egyre többen döntenek mellette.

Nem varázslat, csak fizika

Tulajdonképpen egyszerűségében rejlik a hőszivattyú nagyszerűsége: a zárt csővezeték rendszerben folyadék kering, amely hőt vesz el hidegebb környezetétől, majd ezt a hőt leadja egy másik, melegebb közegben, vagyis otthonunkban, irodánkban. A véget nem érő folyamatot pedig egy megbízható kompresszor és nyomáscsökkentő szelep tartja mozgásban.
Közelebbről megvizsgálva a működési elv négy lépésből áll. Először is a hűtőközeg elnyeli a környezeti hőt (a levegőből vagy a talajból), és közben gáz halmazállapotúvá válik. A párát a kompresszor összesűríti, ezáltal felmelegíti. A forró gáz végül leadja a keletkező hőt a fűtési rendszernek, azaz létrejön belső tereink fűtése. A tágulási szelep csökkenti a kompresszor nyomását, így a ciklus újra és újra kezdődhet előröl, megállás nélkül.
A technológia kifejezetten ideális az itthoni éghajlati viszonyoknál: a hőszivattyú akár -20 fokos hidegben szintén üzemel, gyakorlatilag jóval fagypont alatti hőmérsékletből is képes meleget előállítani. Ezzel pedig egész évben, télen, nyáron számíthatunk rá.

Kinek ajánljuk?

A hőszivattyú lakossági és ipari felhasználásra egyaránt kiváló megoldás fűtésre és használati melegvíz előállítására. A rendszer telepítése gyors, de nagy szakértelmet kíván – ahogyan maga a tervezés is, ezért feltétlenül kérjük szakemberser segítségét!
Egy profin kiszámolt és beüzemelt hőszivattyú rákapcsolható a hagyományos fűtőrendszerekre is, valamint kiválóan kombinálható más, megújuló forrásokra épülő megoldásokkal, például napelemekkel. A megfelelő karbantartás és rendszeres ellenőrzések mellett hosszú évekig kifogástalanul szolgál, ezért nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, aki szívén viseli a fenntarthatóságot, de nem alkuszik meg, ha otthona fűtésének megbízhatóságáról van szó.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 06. 15:38, péntek | PR

A legfontosabb konyhai eszközök listája az első saját konyhába

Legyen szó agglegényekről, vagy épp a szülőktől külön költöző fiatalokról, mindenkinek szüksége lesz néhány fontos és alapvető konyhai eszközre, amellyel érdemes felszerelni a konyhát. Melyek ezek?

2019. Szeptember 06. 15:37, péntek | PR

Klímabarát vakáció - akár főszezonon kívül is

Egyre többeknek fontos, hogy utazás alatt is úgy éljenek, hogy kíméljék a környezetet. Összeszedtünk néhány alapinformációt, ezek azoknak is jól jöhetnek, akik az utószezonra vagy éppen télre tervezik a nyaralásukat.

2019. Szeptember 06. 15:30, péntek | PR

Finom kakaós falatok

Egy egyszerű, de nagyszerű csokis süti ötlet nyárra, mellyel nem csak vendégeidet hanem saját magadat is megörvendeztetheted.

2019. Szeptember 06. 15:00, péntek | PR

Mitől trendi a loft?

A loft lakások és irodák természetükből fakadóan az ingatlanpiacnak kicsi, ugyanakkor igen speciális szegmensét adják. Évek óta jelen vannak a piacon, de sokan összekeverik a loftot a penthouse fogalmával.